Η προκαταβολική δημοσιοποίηση επιστολής προς την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» πριν καν περιμένουν να δουν αν θα δημοσιευθεί την επομένη!

Παιχνίδια προπαγάνδας από την ΟΛΜΕ…

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

Το υπερδραστήριο «γραφείο τύπου» της ΟΛΜΕ, το οποίο δεν αφήνει τίποτε «να πέσει κάτω», έσπευσε να απαντήσει αμέσως στα αναφερόμενα σήμερα από το συν. Στέφανο Κασιμάτη της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», γιά τα της απεργίας των καθηγητών, αλλά με τρόπο πλήρως αντιδεοντολογικό, παρακάμπτοντας -αν όχι καταργούντα-πάσα έννοια δεοντολογίας, εις το βωμό της προπαγάνδας και του πρώτου πλήγματος

κατά του αντιπάλου!

Θλιβερό, αλλά δυστυχώς και απολύτως ακριβές, προφανώς εν πλήρη γνώσει του ΣΥΡΙΖΑίου προέδρου της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκη, εντολέως του υπ’ αυτόν «γραφείου τύπου», εκτός και αν το τελευταίο είναι ένα και το αυτό με το υπερκείμενο «γραφείο ενημέρωσης/προπαγάνδας» του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο ο τελευταίος εντέλλεται…

Εν προκειμένω η ουσία είναι και επί της δεοντολογίας, η οποία έχει και την ουσία.

Απαντητική επιστολή επί δημοσιεύματος μέσου ενημέρωσης αποστέλλεται μόνον εις το μέσο το οποίο το αφορά, από το «θιγόμενο» πολίτη ή νομικό πρόσωπο, με την υποχρέωση του μέσου να τη δημοσιεύσει αυτούσια και εντός εισαγωγικών, όπως ευλαβικώς πράττει η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Η ΟΛΜΕ δεν περίμενε τη σημερινή ημέρα γιά να δει αν η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» θα δημοσιεύσει την επιστολή, αλλά την έδωσε εις τη δημοσιότητα σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ προκαταβολικώς, ως εάν να τα αφορά εν όλω!

Τυχόν ευρύτερη δημοσιοποίηση επιστολής έχει την έννοια προς τούτο, μόνον όταν το ΜΜΕ προς το οποίο έχει αποσταλεί, αποφεύγει ή αρνείται να τη δημοσιεύσει ή την έχει δημοσιεύσει επιλεκτικώς, σε κακοποίηση της ουσίας των αναφερομένων σε αυτήν.

Και επειδή η αυτογελοιοποίηση δεν είναι και ιδιαιτέρως δύσκολος δρόμος όταν χάνει κανείς την αίσθηση του μέτρου, η… παραίνεση των της ΟΛΜΕ προς το συν. Κασιμάτη (με την αναγκαία γενικευμένη μεγαλοπρέπεια!) «να σταματήσει να θεωρεί την εκπαιδευτική κοινότητα αβασάνιστα υποχείριο του όποιου πολιτικού κόμματος», ήλθε να επιβεβαιωθεί με την προκαταβολική ανάρτηση της επιστολής από το ΣΥΡΙΖΑίϊκο επίσημο ιστότοπο left.gr, πολύ πριν κυκλοφορήσει το σημερινό φύλλο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», την οποία και μόνον αφορούσε η επιστολή.

Ακόμη και αν όλα τα διαλαμβανόμενα εις την επιστολή της ΟΛΜΕ ήσαν ακριβή, ο χειρισμός του θέματος γιά σκοπούς πολέμου προπαγάνδας και μόνον τους εκθέτει τα μέγιστα, με την πρόταξη πονηρών κομματικών σκοπιμοτήτων, προδήλως υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, από την τήρηση της προφανούς δεοντολογίας, σε συνδυασμό με την αυτονόητη υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δράσεων.

Δύο ακόμη παρατηρήσεις:

1. Το «συστήνουμε» το οποίο επιλέγουν προς χρήσιν οι σύντροφοι της ΟΛΜΕ, μπορεί να λέγεται καταχρηστικώς εις τις καθημερινές μας κουβέντες, αλλά αποτελεί ΤΡΙΣΒΑΡΒΑΡΗ διατύπωση, ώστε να χρησιμοποιείται από τους επιφορτισμένους να διδάσκουν Ελληνικά στους μαθητές. Υπάρχει εκπαιδευτικός λειτουργός, ειδικότητος φιλολόγου, που επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το ρήμα «συστήνω»; Εκτός και αν η επιστολή ήλθε έτοιμη από το «Κόμμα» και δεν είχαν καν τον χρόνο να την «χτενίσουν», συνοδευόμενη, ίσως, με την εντολή «να φύγει άμεσα»…

2. Ως προς τις «κινητοποιήσεις και αποχές γονέων που κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι»(…), είναι τουλάχιστον άκομψο να ομιλεί η ΟΛΜΕ εξ ονόματος τους, ως εάν να τους «δίνει γραμμή» επί του πρακτέου. Απαιτείται το ελάχιστο, δηλαδή σεβασμός των αρμοδίων της ΟΛΜΕ προς τους γονείς των παιδιών τα οποία μαθαίνουν γράμματα (όταν τα μαθαίνουν και όπως τα μαθαίνουν με διατυπώσεις, όπως το «συστήνουμε») και αυτοσεβασμός, ώστε να περιορίζονται εις το ρόλο τους!

Λεπτομέρειες τα τελευταία; Προσωπικώς τα θεωρώ εξ ίσου κρίσιμα θέματα ουσίας!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα