Η USA Today γιορτάζει τα 30 της χρόνια με ολικό επανασχεδιασμό (εικόνες, βίντεο)

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της η αμερικανική εφημερίδα USA Today προχωράει σήμερα σε συνολικό επανασχεδιασμό της εμφάνισης της τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Το νέο lay-out της εφημερίδας κάνει πρεμιέρα σήμερα στην έντυπη έκδοση ενώ από αύριο θα αλλάξει και η ιστοσελίδα, αλλά και οι εφαρμογές για κινητά και τάμπλετ.

Η εφημερίδα με αυτό τον τρόπο γιορτάζει τη συμπλήρωση 30 χρόνων

από τις 15 Σεπτεμβρίου του 1982, ημερομηνία που κυκλοφόρησε πρώτη φορά.

«Κάνουμε μια πραγματική επένδυση στην USA Today και εστιάζουμε στην αναζωογόνηση της αξίας του έντυπου μέσου ενώ παράλληλα εισάγουμε νέα ψηφιακά προϊόντα» είπε ο πρόεδρος και εκδότης της εφημερίδας, Λάρι Κρέιμερ. «Θέλουμε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας μια μοναδική οπτική και αντίστοιχο περιεχόμενο σε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων και σε όλα τα μέσα. Φέρνουμε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο καλύπτουμε και διανέμουμε τις ειδήσεις με αντίστοιχους τρόπους που ενημερώνουν και ψυχαγωγούν τους αναγνώστες μας», πρόσθεσε.

Το νέο λογότυπο της εφημερίδας είναι ένας μεγάλος κύκλος σε χρώμα που αντιστοιχεί και στα διάφορα τμήματα της ύλης, ενώ θα περιέχει και φωτογραφία ή εικόνα που θα αντιπροσωπεύει τα κύρια ρεπορτάζ της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η USA Today ήταν η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ‘80 που ενσωμάτωσε στις σελίδες της πολλά γραφήματα και μεγάλες φωτογραφίες γεγονός που συζητήθηκε αρκετά εκείνη την εποχή, αλλά στη συνέχεια επηρέασε πολλές αμερικανικές και ξένες εφημερίδες που προχώρησαν και αυτές κάνοντας ενέσεις στυλ και χρώματος στα προϊόντα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα