Η απάντηση των ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε Χατζηνικολάου και Δελατόλα

"Με αφορμή το θέμα που φιλοξενήθηκε στο πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, και αναδημοσιεύτηκε ευθύς αμέσως στο...
site real.gr και στο blog enikos.gr του κ. Νίκου Χατζηνικολάου, με τίτλο «ΙΕΚ, ΙΚΑ και άλλα κόλπα…», το οποίο αφορά σε δήθεν «οφειλές» και «απάτη των ΙΕΚ ΞΥΝΗ
σε βάρος του ΙΚΑ», τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με συνεπή πορεία και αδιάλειπτη προσφορά στην ποιοτική εκπαίδευση από το 1993, διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτό το δημοσίευμα, το οποίο είναι παντελώς αναληθές, αβάσιμο, και συκοφαντικό.

Τα ψεύδη του δημοσιεύματος είναι ασύστολα, με μοναδικό στόχο να υπηρετήσουν στοχευόμενη επίθεση στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, και να υποβαθμίσουν, κατ’ επέκτασιν, το υψηλό ποιοτικό τους έργο στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Απαντώντας στους συντάκτες του αναληθούς αυτού δημοσιεύματος στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», αλλά και στους διαδικτυακούς τόπους που έσπευσαν να το «φιλοξενήσουν» πρόθυμα –και χωρίς διασταύρωση των πληροφοριών και πηγών του δημοσιεύματος, όπως θα όφειλαν, σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας!- με πρώτο αναμεταδότη του δημοσιεύματος τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, από την εκπομπή του στον Real fm, αλλά και μέσα από τα sites του –real.gr και enikos.gr- τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ δηλώνουν υπεύθυνα ότι:

Όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς του Ομίλου ΞΥΝΗ, συμπεριλαμβα νομένων σαφώς και των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, έχουν ρυθμίσει και τακτοποιήσει όλες τις οφειλές τους στο ΙΚΑ, καταβάλλοντας όλα τα νόμιμα, και έχουν λάβει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία εναντίoν τους καταδικαστική απόφαση
Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ουδεμία σχέση έχουν με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα
Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ έχουν στείλει ήδη εξώδικο στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, και στην εταιρεία «REAL FM Α.Ε»
Επιπρόθετα, τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ πρόκειται να κινηθούν νομικά εναντίον του κ. Χατζηνικολάου, και της εταιρείας «REAL FM Α.Ε», και εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», κ. Δελατόλα –ο οποίος είναι γνωστό ότι είναι στενός συνεργάτης και φίλος του κ. Χατζηνικολάου!
Είναι λυπηρό κάποιοι, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο κρίσης που διανύει η χώρα μας, να επιδιώκουν με συκοφαντίες να προσβάλουν την αξιοπιστία, το κύρος και το εκπαιδευτικό έργο των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ενός υποδειγματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, που λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την ποιοτική κατάρτιση της νεολαίας της χώρας μας και την προσφορά στην Εκπαίδευση, πιστό στις αρχές του πανεπιστημιακού καθηγητή, ιδρυτή και προέδρου του, κ. Σοφοκλή Ξυνή.

Σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπεται ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Χατζηνικολάου να κάνει αναδημοσίευση της συκοφαντικής «είδησης» που δημοσιεύτηκε στο «ΠΟΝΤΙΚΙ», του φίλου και συνεργάτη του κ. Δελατόλα, στα blogs του, enikos.gr και real.gr, και να το τιτλοφορεί με όρους, όπως «“Μαϊμού” –εκπαίδευση», διότι έτσι δεν υπηρετεί την υπεύθυνη ενημέρωση και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δημιουργώντας παράλληλα την εντύπωση ότι εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

Ο ίδιος δημοσιογράφος –
Keywords
Τυχαία Θέματα