Επίσημη πρεμιέρα για την ταινία «Ο Εχθρός Μου»

Συμπαραγωγή της Nova σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσεμπερόπουλου

Μια ακόμη συμπαραγωγή της Nova σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσεμπερόπουλου θα βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, σε διανομή της Odeon. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ο Εχθρός Μου» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Odeon Kosmopolis

και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και 100 συνδρομητές της Nova, που κέρδισαν διπλή πρόσκληση μέσω του προγράμματος «Forthnet & Nova Προνόμια».

Αναφερόμενη στην ταινία, η κα. Αγάπη Κεφαλογιάννη, Διευθύντρια Προγράμματος Nova, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια ταινία επίκαιρη και πολύ δυνατή, που αφορά πολλά σημεία των καιρών μας και πιστεύω ότι θα βοηθήσει όλους μας να σκεφτούμε λίγο παραπάνω για τα όρια και την αυτοσυγκράτησή μας. Η Nova έχει δώσει τα χέρια με τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο εδώ και 10 χρόνια. Ήμασταν συμπαραγωγοί και στην ταινία του ‘Πίσω Πόρτα’ και τώρα πάλι μαζί, σε αυτή την νέα του προσπάθεια».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος στη δημοσιογράφο των καναλιών Novacinema, Πόλυ Λυκούργου και θα μεταδοθεί στο πλαίσιο της εκπομπής «Off Screen», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω δει από τις λίγες προβολές που έχουν γίνει ότι οι θεατές εισπράττουν αισιοδοξία από την ταινία, επειδή ο ήρωας μπορεί να κάνει λάθη, αλλά παίρνει το μάθημα… επειδή υπάρχει αγάπη, υπάρχει φιλία που δίνει κάπως ένα δρόμο προς τα επάνω».

Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος επιστρέφει στα κινηματογραφικά τεκταινόμενα με μια ταινία που μοιάζει βγαλμένη από τη ζωή μας και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του BFI London Film Festival. Ο υπεύθυνος προγράμματος του τμήματος «Thrill» του φεστιβάλ, Damon Wise, συμπεριέλαβε την ταινία ανάμεσα σε κάποιες από τις πιο σημαντικές κινηματογραφικές επιτυχίες όλων των εποχών, αναφέροντας σχετικά: «Ανθρώπινη συγκίνηση μέσα από μια ιστορία που μας φέρνει αντιμέτωπους με τα όρια μας, με το ποιοι είμαστε αληθινά».

Στην ταινία, ένας οικογενειάρχης (Μανώλης Μαυροματάκης), αμετανόητα ιδεολόγος, χαλαρός, συνετός και συνειδητοποιημένος, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, όταν η οικογενειακή θαλπωρή παραβιάζεται από την εισβολή μιας ανελέητης συμμορίας. Ενώ πρέπει να επαναφέρει την απαιτούμενη σταθερότητα στο εσωτερικό του σπιτιού του, ο ήρωας εναντιώνεται στη βία και ψάχνει να βρει τους εισβολείς. Θα τα καταφέρει να ισορροπήσει στη λεπτή γραμμή της λογικής ή θα τυφλωθεί από την οργή του παίρνοντας το νόμο στα χέρια του; -

Keywords
Τυχαία Θέματα