Πεντακομματικό ναι στην ΠΝΠ για τα ΕΑΣ

Με μεγάλη πλειοψηφία και με το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ κυρώθηκε από τη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες και να μπορέσει η εταιρεία να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την προμήθεια αμυντικού υλικού.

Θετική ψήφο έδωσαν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί μια ανάσα και να επιβιώσει η αμυντική βιομηχανία της χώρας και όχι να θυσιαστεί στο βωμό των απαιτήσεων της τρόικας.

Κατά της ΠΝΠ ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα των ΕΑΣ.

Είχε προηγηθεί η ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Αμυνας, Φώφης Γεννηματά που κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να μην μπει λουκέτο στα ΕΑΣ.

«Σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν έχω μιλήσει για κλείσιμο και για λουκέτο, έστω και εν λειτουργία, των ΕΑΣ. Παλεύω -και παλεύουμε ως κυβέρνηση- να αναδιαρθρωθούν, να είναι βιώσιμα, να μην χρειάζεται να συνεισφέρει άλλο ο φορολογούμενος από το υστέρημά του», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά.

Υπενθυμίζεται ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2014 η προθεσμία χορήγησης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ.

Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση τον Οκτώβριο, ορίζεται ότι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δίνεται όχι μόνο για την είσπραξη των οφειλομένων ποσών από το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω παράδοσης στις Ένοπλες Δυνάμεις στρατιωτικού υλικού αλλά και προκειμένου τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα να μπορούν να υποβάλουν δικαιολογητικά και να συμμετάσχουν σε διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας αμυντικού υλικού που έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά πυρομαχικά πυροβόλων.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα