Δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν τον Ρόμνεϊ

Η δημοφιλία των ΗΠΑ στην Ευρώπη κινδυνεύει να πέσει στα επίπεδα αντιδημοτικότητας της εποχής Μπους αν ο Μιτ Ρόμνεϊ εκλεγεί πρόεδρος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης διεθνούς δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

Μόνο ένας από τους 20 που ρωτήθηκαν σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία από την εταιρεία YouGov

έχουν θετική γνώμη για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Πακιστάν και Κίνα, σε συνεργασία με φόρουμ του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Τα αποτελέσματα είναι ένα δείγμα που υποδεικνύει ότι η δημοτικότητα του Ομπάμα έχει παραμείνει σχεδόν ανεπηρέαστη από τότε που είχε μιλήσει στο Βερολίνο το 2008, δίνοντας την υπόσχεση να αποκαταστήσει τη φήμη της Αμερικής σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά το γεγονός ότι, 4 χρόνια μετά, το Γκουαντάναμο είναι ακόμα ανοιχτό και οι ΗΠΑ εμπλέκονται πολεμικά και σήμερα στο Αφγανιστάν.

Μόνο στο Πακιστάν φαίνεται ότι ο Ρόμνεϊ προηγείται σε θετικές γνώμες από τον Ομπάμα με ποσοστό 13% έναντι 9% αντίστοιχα. Εξηγήσιμο βέβαια καθώς η κυβέρνηση του Ομπάμα ευθύνεται για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη χώρα που έχουν προκαλέσει αρκετούς θανάτους αθώων πολιτών και οργή στην κοινωνία.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι λιγότερο αντιπαθής και στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα