Σημαντική αύξηση στην χρήση ίντερνετ από κινητά φέτος το καλοκαίρι

Σημαντική αύξηση σημείωσε το φετινό καλοκαίρι η χρήση υπηρεσιών Internet και data μέσω κινητών δικτύων σύμφωνα με στοιχεία από τα 3 δίκτυα.

Cosmote

Μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου η συνολική κίνηση που διεκπεραίωσε το δίκτυο 3G της Cosmote αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου ο όγκος δεδομένων από το σύνολο των συνδρομητών

στο δίκτυο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 42% σε σχέση με την ίδια ημέρα πέρυσι.

Η Cosmote ειδικά για όλο τον φετινό Αύγουστο προσέφερε στους συνδρομητές του δικτύου της απεριόριστο mobile Internet για να μπορούν να σερφάρουν ξένοιαστα στις διακοπές τους από κινητό, tablet ή laptop.

Από την Κρήτη έως το Κιλκίς και από την Κέρκυρα στο Ιόνιο έως τη Λέρο, το Αγαθονήσι και τη Λήμνο στο Αιγαίο πρωταγωνίστριες στην αύξηση της κίνησης 3G είναι οι περιοχές της Ελλάδας εκτός αστικών κέντρων που αποτελούν και προορισμούς διακοπών.

Την πιο εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασαν τα Νότια Ιωάννινα, η Θεσπρωτία και η Λευκάδα όπου η κίνηση στο δίκτυο 3G το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ενισχύθηκε κατά περισσότερο από 100% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011.

Στην Πρέβεζα η κίνηση αυξήθηκε κατά 98%, στο Κιλκίς 92% ενώ στην Ευρυτανία κατά 73%. Στο νότιο Ρέθυμνο η αύξηση ανήλθε σε 65%, στην Κέρκυρα 40% ενώ στην Πάτμο, τη Λέρο και το Αγαθονήσι η κίνηση αυξήθηκε κατά 15%, πάντα σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Vodafone

Οι συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής, ιδιώτες και επαγγελματίες, με ενσωματωμένα MB στο πρόγραμμα τους ή με επιπρόσθετα πακέτα Mobile Internet, καθώς και οι συνδρομητές Vodafone Mobile Broadband, απόλαυσαν τον Αύγουστο δωρεάν απεριόριστο Μobile Ιnternet.

Επιπλέον, μόνο οι συνδρομητές Vodafone χωρίς πακέτο Mobile Internet είχαν τη δυνατότητα να σερφάρουν εντελώς δωρεάν και απεριόριστα για μία ολόκληρη εβδομάδα, από 6 έως 13 Αυγούστου!

Αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η κίνηση στο 3G δίκτυο της Vodafone να παρουσιάσει αξιοσημείωτη αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011.

Ειδικότερα, η χρήση Mobile Internetαπό το κινητό αυξήθηκε περισσότερο από 340% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011, ενώ η συνολική κίνηση των συνδρομητών ξένων δικτύων οι οποίοι επέλεξαν να σερφάρουν, μέσω τηςVodafone Ελλάδος αυξήθηκε περισσότερο από 130% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011.

H Vodafone προσφέρει στους συνδρομητές της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, την μεγαλύτερη 3Gκάλυψη στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Ως αποτέλεσμα, η κίνηση από χρήση δεδομένων στο εξωτερικό παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 105% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Wind

Σημαντικά αυξήθηκε η κίνηση δεδομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τους συνδρομητές Wind που αξιοποιούν την ευρυζωνική εμπειρία mobile Internet που προσφέρει το νέο 3Gδίκτυο της εταιρείας.

Έχοντας ξεκινήσει από τα μέσα της περασμένης χρονιάς ένα μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού του 3G δικτύου της, η Wind σήμερα καλύπτει με ταχύτητες ως και 42Mbps

Keywords
Τυχαία Θέματα