Αποκλείει η Μέρκελ το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου

Νέα παρέμβαση, μία ημέρα πριν τις πλέον κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, έκανε το Σάββατο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος της (Χριστιανοδημοκράτες), στο κρατίδιο της Έσσης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, τονίζοντας πως οι συμφωνίες

με τους δανειστές πρέπει να τηρηθούν.

«Είναι πολύ σημαντικό στις αυριανές εκλογές στην Ελλάδα το αποτέλεσμα να είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης που θα δηλώσει ότι θα τηρήσει τις συμφωνίες. Η τήρηση των συμφωνιών είναι η μόνη βάση για να αναπτυχθεί η Ευρώπη» τόνισε.

«Δεν μπορεί -και αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών», συνέχισε, «αυτοί που δεν τηρούν τις συμφωνίες να κρατούν ομήρους όλους τους υπόλοιπους».

«Εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις της η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη», δήλωσε.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, εξέφρασε, στη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στο Σεν Σεμπαστιάν στη χώρα των Βάσκων ότι, η Ελλάδα «εκπληρώνοντας τις διεσμεύσεις της θα παραμείνει στην ευρωζώνη».

«Θέλουμε (οι Ισπανοί) μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση» και προσέθεσε:

«Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα και η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρώπη. Η Ευρώπη, θα πρέπει να δείξει στο εξωτερικό ότι, το ευρώ είναι ένα μη-αναστρέψιμο πρόγραμμα, αλλά και να μην δημιουργεί αμφιβολίες περί αυτού».
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα