Απάντηση Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη σε διαμαρτυρία αναγνώστη

Με επιστολή του προς το φιλόξενο ιστότοπο του Enimerosi24, υπογράφων ως Πρόδρομος Τεμπερικίδης, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ενίσταται κατά του περιεχομένου και του τόνου των αναρτήσεων μου σχετικώς με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ως και κατά των γλωσσικών διατυπώσεων που επιλέγω, εν γένει γιά  τη γλώσσα που χρησιμοποιώ.

Με την ίδια ελευθερία λόγου την οποία αυτός διεκδικεί δι΄εαυτόν, του απαντώ και εγώ ότι πολιτική ασυλία δεν δικαιούται  κανείς, πολιτική και πολιτικοί,  οπουδήποτε και γιά οποιοδήποτε λόγο. Ο πολιτικός χώρος του

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν εξαιρείται συνεπώς, όσο και αν η αλήθεια μπορεί κάποτε να ενοχλεί. Πολλώ δε μάλλον επειδή πρόκειται γιά ανερχόμενη πολιτική δύναμη, με φιλοδοξία να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πρέπει να επιδιώκει την ειλικρινή και διεισδυτική κριτική, ώστε να βελτιώνει και να εμπλουτίζει τον ακολουθούμενο πολιτικό του λόγο. Η αποδόμηση δεν αποτελεί προϊόν της κριτικής- το αντίθετο, μάλλον- , αλλά αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών, που λύνουν τα χέρια κεντρόφυγων δυνάμεων.  Καμμία εμμονή δεν υπάρχει από πλευράς μου.

Ως προς τη γλώσσα που χρησιμοποιώ: Όντως προσπαθώ να επιλέγω λέξεις και διατυπώσεις που εκφράζουν το μοναδικό πλούτο της πανάρχαιης γλώσσας μας, δίχως να αρνούμαι και εκφράσεις της εποχής ή προερχόμενες από άλλες γλώσσες. Βεβαίως η γλώσσα εμπλουτίζεται και αναθεωρείται ενίοτε εις την πορεία του χρόνου,  αλλά σε καμία περίπτωση δεν νοείται να αποτελεί εργαλείο προς σήμανση του ακολουθουμένου  πολιτικού λόγου.

Ως προς το χαρακτηρισμό της «ΑΥΓΗΣ» ως «κομματικού δελτίου» θεωρώ ότι αποδίδει τη σημερινή φυσιογνωμία του φύλλου, όπως δεν είναι καμία άλλη εφημερίδα, με εξαίρεση το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».

Φρονώ, ότι θα ήταν χρήσιμο γιά τον Πρόδρομο Τεμπερικίδη να λάβει υπ’ όψη τα προηγούμενα.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα