Το 2013 έρχονται οι οθόνες που λυγίζουν

Μέσα στον επόμενο χρόνο θα παρουσιάσει η Samsung τις ευλύγιστες AMOLED οθόνες καθυστερώντας για αρκετό διάστημα το λανσάρισμά τους. Η κυκλοφορία ευλύγιστων οθονών ήταν προγραμματισμένη για το 2012 όμως θα μεταφερθεί στο 2013 καθώς η εταιρεία δίνει βαρύτητα στις AMOLED οθόνες που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση λόγω των φορητών συσκευών.

Συγκεκριμένα η εταιρεία θα αυξήσει

την παραγωγή AMOLED οθόνων από 56.000 μονάδες σε 64.000 μονάδες κυρίως λόγω της αυξανόμενης ζήτησης στο Galaxy S3 και το Galaxy Note 2. Για να ανταποκριθεί στην αύξηση της παραγωγής η εταιρεία αναγκάστηκε να μεταθέσει την παραγωγή των εύκαμπτων οθονών δίνοντας βαρύτητα σε πιο εμπορικές οθόνες.

Οι οθόνες που λυγίζουν βγήκαν πρώτη φορά στη δημοσιότητα το Δεκέμβριο του 2011 όταν η Samsung παρουσίασε ένα βίντεο όπου έκανε επίδειξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Από τότε οι καταναλωτές αναμένουν την κυκλοφορία οθονών που λυγίζουν και μπορούν να αντέξουν χτυπήματα.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές AMOLED οθόνες, οι εύκαμπτες οθόνες είναι κατασκευασμένες κυρίως από πλαστικό και χρησιμοποιούν διαφορετική μέθοδο κατασκευής από τις συμβατικές. Η χρήση πλαστικού σε συνδυασμό με τις εύκαμπτες δυνατότητες κάνουν τις οθόνες εξαιρετικά ανθεκτικές σε χτυπήματα.
Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα