Ζιμπάμπουε:Αθώος ο βουλευτής που προσέβαλε την Πρώτη Κυρία

Δικαστήριο της Ζιμπάμπουε απάλλαξε έναν βουλευτή που είχε κατηγορηθεί για προσβολή της πρώτης κυρίας της χώρας, της Γκρέις Μουγκάμπε, την οποία πολλοί παρατηρητές θεωρούν ως πιθανή διάδοχο του συζύγου της στην προεδρία της χώρας.

Ο Τζάστις Ουαντιατζένα, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Zanu-PF, κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε "με βίαιο και προσβλητικό" τρόπο σε ένα άλλο μέλος του ίδιου κόμματος. Το θύμα οδηγούσε ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχε τοποθετήσει ένα πορτρέτο της Γκρέις Μουγκάμπε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ουαντιατζένα φώναξε στον οδηγό του αυτοκινήτου: "Είσαι ηλίθιος,

και η μητέρα σου επίσης".

Η Γκρέις Μουγκάμπε συχνά χαρακτηρίζεται "μητέρα" από τα μέλη του Zanu-PF.

Ο 35χρονος βουλευτής είχε προσαχθεί σε δικαστήριο της Βικτόρια Φολς στις 14 Δεκεμβρίου 2015 αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

"Το δικαστήριο συμφώνησε μαζί μας και δεν θα του ασκηθεί δίωξη. Δεν υπήρχε καμία προσβολή εναντίον της πρώτης κυρίας", εξήγησε ο δικηγόρος του στην εφημερίδα News Day.

Ο Ουντιατζένα είναι μεν βουλευτής του Zanu-PF αλλά πρόσκειται στον αντιπρόεδρο της Ζιμπάμπουε Έμερσον Μνανγκάγκουα, τον "αντίπαλο" της Γκρέις Μουγκάμπε στην κούρσα για τη διαδοχή του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, που κυβερνά αδιαλείπτως από το 1980 και σήμερα είναι 91 ετών, δεν έχει προς το παρόν ορίσει κάποιον διάδοχο. Θα είναι πάντως και πάλι υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα