Υπ.Υγείας: Αδικαιολόγητη η απεργία-Σε Ελλάδα για διαφήμιση ο ΟΚΥπΥ

Δεν είναι δικαιολογημένη η απεργία στα ΤΑΕΠ, έχουν όλη την προσοχή και του ΟΚΥπΥ και του Υπουργείου, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι». 

Η απάντηση που έχουμε πάρει από την ΠΑΣΥΚΙ είναι ότι κρίνουν τα μέτρα που έχουν προταθεί ως ανεπαρκή, δεν άκουσα ωστόσο καμία εισήγηση από την άλλη πλευρά, «η μόνη πρόταση που ήρθε το περασμένο Σάββατο από την ΠΑΣΥΚΙ ήταν όπως πάμε

σε καθεστώς ασφαλείας  και υιοθετήθηκε», σημείωσε ο Υπουργός. 

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Προέδρου της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρη Κούμα ο οποίος σε δηλώσεις του είπε πως ο Υπουργός πρέπει να ψάξει στα συρτάρια του για να βρει τις εισηγήσεις καθώς έχουν δοθεί, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, οι εισηγήσεις που έχουν δοθεί πέρυσι, είχαν όλες να κάνουν με θέμα στελέχωσης, ότι έχουμε πρόβλημα υποστελέχωσης το ξέρουμε, το θέμα είναι τι λύσεις πρέπει να δώσεις, σημείωσε. 

Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο, χρήζει άμεσα αντιμετώπισης και αυτό γίνεται και είχαμε προτείνει τη δημιουργία μιας Ad hoc επιτροπής αποτελούμενη από τους Διευθυντές του ΤΑΕΠ, ανέφερε ο Υπουργός. 

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι υπήρξε κωλυσιεργία εκ μέρους του ΟΚΥπΥ

Επιπλέον αναφέρθηκε σε ιδέα που ο ίδιος έβαλε στο τραπέζι, βάσει της οποίας μέλη του ΟΚΥπΥ θα μεταβεί στην Ελλάδα και να διαφημίσει επί τόπου τις υπηρεσίες. 

Σχετικά με την αυριανή απεργία, ανέφερε ότι υπάρχει επιχειρησιακό πλάνο, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τα επείγοντα περιστατικά και σημείωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να επισκέπτεται τα ΤΑΕΠ εάν το περιστατικό δεν είναι επείγον. 

Όσον αφορά το ΓεΣΥ ανέφερε ότι ένας λόγος για τον οποίο παρουσιάζονται προβλήματα, είναι το γεγονός ότι οι παροχείς και οι δικαιούχοι δεν έχουν εξοικειωθεί εντελώς, σημείωσε ωστόσο ότι όλα τα θέματα που προκύπτουν, αντιμετωπίζονται. 

Ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ένας νέος διάλογος με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, ενώ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και την ερχόμενη εβδομάδα. 

Δείτε στο βίντεο όλα όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα