Ποιοι προορισμοί "κλέβουν" τουρίστες από την Κύπρο και γιατί

Βρισκόμαστε σχεδόν στην καρδιά του καλοκαιριού και οι έρευνες αγοράς καθώς και οι προκρατήσεις για διακοπές βρίσκονται στο ζενίθ τους. Σαφώς υπάρχουν οι καταναλωτές που προνόησαν προ καιρού, υπάρχουν όμως κι αυτοί της τελευταίας στιγμής. Σε ότι αφορά την ευρύτερη εικόνα του τουρισμού, αυτό που διαφαίνεται έντονα εδώ και μήνες, είναι ότι η Κύπρος φέτος φαίνεται να χάνει σημαντικό αριθμό τουριστών, από χώρες που επισκέπτονται το νησί

μας παραδοσιακά εδώ και χρόνια. Το αρνητικό πρόσημο διαφαίνεται ήδη από τις προκρατήσεις όπως αναφέρει ο Ζαχαρίας Ιωαννίδης στο SigmaLive.

Ο Δ/ντης του ΠΑΣΥΞΕ εξήγησε στο SigmaLive από πού χάνει φέτος η Κύπρος και ποιοι είναι αυτοί που επωφελούνται των αφίξεων που δεν έρχονται στην Κύπρο. «Παρατηρείται υποχώρηση από τις κύριες αγορές, που είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Γερμανία και οι Σκανδιναβικές χώρες». Ο λόγος που χάνουμε τουρίστες από τις προαναφερθείσες χώρες είναι ο έντονος ανταγωνισμός και τα κίνητρα που παρέχουν άλλες χώρες. Ερωτηθείς για το σε ποιες χώρες καταλήγουν οι τουρίστες που χάνουμε ο κ.Ιωαννίδης είπε ότι η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Τυνησία είναι οι χώρες που καταγράφουν άνοδο. Κληθείς τώρα να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται αυτό, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι παρατηρείται ομαλότητα και σταθερότητα στο πολιτικό σκηνικό των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με τον κ.Ιωαννίδη υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που λειτουργούν εις βάρος μας, όπως το Brexit και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στις χώρες που αποτελούν την κυριότερη αγορά της Κύπρου. Ειδικότερα, οι Βρετανοί για παράδειγμα, προτιμούν σύμφωνα με τον Δ/ντη του ΠΑΣΥΞΕ, να κάνουν διακοπές στην χώρα τους, με πιο ελκυστικά πακέτα τα οποία τους προσφέρονται λόγω της κατάστασης που επικρατεί με το Brexit.
ΠΑΣΥΞΕ και Υφυπουργείο Τουρισμού ωστόσο δεν εφησυχάζουν και στηρίζουν τους συνεργάτες τους προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τον προγραμματισμό τους. Προσφέρονται όπως είπε ελκυστικά πακέτα τα οποία ωστόσο θα φέρουν σημαντική μείωση στα έσοδα και την κερδοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα