Υψηλά στις προτεραιότητες η ευημερία των εργαζομένων

ΟΙ ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΚ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Υψηλά στις προτεραιότητες της ΣΕΚ για το 2017 βρίσκονται αρκετά ζητήματα που αφορούν την πρόοδο και ευημερία της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα των μισθωτών πολιτών. Ως τέτοια αναφέρονται η ομαλή ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων με τρόπο που να επαναφέρονται μισθολογικά και άλλα ωφελήματα στα προ κρίσης επίπεδα.

Αυτό αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της ΣΕΚ, στην οποία

τονίζεται ότι, μέσα από κοινωνικό διάλογο και πάντοτε μέσα στις δυνατότητες της οικονομίας, η ΣΕΚ διεκδικεί βελτιώσεις στους όρους εργασίας για τις χιλιάδες μέλη της σε τρόπο που θα αποκαθίστανται αδικίες του πρόσφατου παρελθόντος.

«Παράλληλα και ταυτόχρονα -τονίζεται στην ανακοίνωση- διεκδικούμε περιορισμό του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας μέσα και από την ψήφιση του νομοσχεδίου που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, αποκατάσταση των κουρεμένων ταμείων προνοίας, φορολογική μεταρρύθμιση που θα ελαχιστοποιεί τα φορολογικά βάρη που επωμίζονται σήμερα οι πολίτες, καθώς επίσης και γρήγορη κι αποτελεσματική εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ) στη βάση του συμφωνηθέντος πλαισίου και χρονοδιαγραμμάτων».

Ιδιαίτερα -προστίθεται- το θέμα αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη ΣΕΚ, η οποία για ακόμα μια φορά δηλώνει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη καθυστέρηση, κωλυσιεργία και αλλοίωση του τεκμηριωμένου σχεδιασμού.

«Ο δρόμος προς την εισαγωγή ενός μονοασφαλιστικού Σχεδίου Υγείας -τονίζεται- αποτελεί μονόδρομο. Η μέχρι τώρα απουσία του αποτελεί προσβολή για τον τόπο, με αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και δυσμενή διάκριση στους πάσχοντες, όπως επίσης και αυστηρή μομφή για τις εκάστοτε κυβερνήσεις που δεν πέτυχαν την εισαγωγή του».

Κοντά σ’ όλα αυτά μέσα στο 2017, η ΣΕΚ αναφέρει ότι προσδοκά και ευελπιστεί πως θα υπάρξει δίκαιη, διαρκής και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, «που θα αίρει τα βαρίδια της πολύχρονης κατοχής, θα απελευθερώνει και θα επανενώνει την Κύπρο, η οποία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να ζήσει και να προοδεύσει στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης, χωρίς εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα».

Τέλος, η ΣΕΚ εκφράζει την ελπίδα ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης, ειρήνης και προόδου, προς όφελος όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα