Συναγερμός για το χιονιά που υποχωρεί την Πέμπτη – Προσοχή στον παγετό (video-photo)

22:50 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραμένουν τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας. Τα μεγαλύτερα παρουσιάζονται στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Χωρίς ρεύμα παραμένει το νότιο τμήμα της Σκοπέλου και το βόρειο-ανατολικό τμήμα της Αλοννήσου, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στην Εύβοια. Την ίδια ώρα, πυροσβέστες και εθελοντές μεταφέρουν ασθενείς και εγκλωβισμένους από αποκλεισμένα χωριά. Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε πολλές περιοχές τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Υποχωρεί το δριμύ ψύχος από την Πέμπτη

στις περισσότερες περιοχές της χώρας χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή γιατί θα κυριαρχήσει ο παγετός.

Στο πλαίσιο της αποκατάστασης των συνεπειών των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν και εξακολουθούν να επικρατούν σε τμήματα της χώρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανοίγουν με την βοήθεια μηχανημάτων το δρόμο σε αποκλεισμένα χωριά σε Εύβοια, Σποράδες, Λέσβο, Σαμοθράκη και όπου αλλού απαιτούν οι ανάγκες.

Χαλκιδική

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στο όρος Δραγουντέλι.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε με ασφάλεια 14 άτομα, 12 επιβάτες, 1 οδηγό και 1 ελεγκτή από Λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ιερισσός και το οποίο εξετράπη της πορείας του στην Αρναία Χαλκιδικής.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού.

Σποράδες
Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο τμήμα της Αλοννήσου και της Σκοπέλου. Αφού εντοπίσθηκε η μεγάλη βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Γλώσσα Σκοπέλου, ηλεκτροδοτήθηκαν κατ’ αρχάς η Χώρα Σκοπέλου και το Πατητήρι της Αλοννήσου και πλέον θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να δοθεί ρεύμα και στις υπόλοιπες περιοχές των δύο νησιών.

Ωστόσο προβλήματα παραμένουν στο νότιο τμήμα της Σκοπέλου και στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Αλοννήσου.

Νωρίτερα, από την Πολεμική Αεροπορία απεγκλωβίστηκαν δύο ατόμα, στην περιοχή Πευκιά Σκοπέλου, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 2,5 μέτρα, καθώς και μια τετραμελής οικογένεια.

Εύβοια
Στην Κύμη συνεχίζονται οι προσπάθειες για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Τα χωριά Στροπώνων και Γλυφάδα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, Μακρυχώρι, Μανίκια, Βίταλα και Ανδρωνιάνοι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, παραμένουν αποκλεισμένα, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 2 μέτρα.

Μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μεταβαίνουν σε διάφορες περιοχές για να βοηθήσουν τους κατοίκους χωριών που έχουν παγιδευτεί από τα χιόνια. Για παροχή βοήθειας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν είτε με το 199 είτε με το 112.

Από το βάρος του χιονιού κατέρρευσε η σκεπή του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με τη συνδρομή ειδικών οχημάτων επιχειρούν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα στην Κύμη.

Στα χωριά Κάτω Κουρούνη και σε τμήματα των χωριών Πετισούνας και Μισόκαμπου στην Κύμη, καθώς και στα χωριά Κούτουρλα, Μετόχι, παραλία Μετοχίου και Χιλιαδού που βρίσκονται μετα τη Στενή της Δίρφης Εύβοιας, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.

Ιωάννινα
Στα Ιωάννινα το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα χιόνια παγώνουν αμέσως.//

Στους δρόμους βρίσκονται και οχήματα της Πυροσβεστικής, τα οποία συνδράμουν σε περιπτώσεις αποκλεισμένων πολιτών που πρέπει να μετακινηθούν σε νοσοκομεία.

Πολλά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται σε χωριά γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, όπου, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι δρόμοι είναι κλειστοί. Ανάλογη είναι η κατάσταση σε πολλές συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους περισσότερους δήμους της Ηπείρου.

Ευρυτανία
Σε μια μεγάλη προσπάθεια επιδόθηκε ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο που φτάνει μέχρι το Καρπενήσι. Στη Ράχη του Τυμφρηστού δόθηκε μάχη με αντίπαλο τα χιόνια για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος, καθώς το ύψος του χιονιού ξεπερνούσε και το 1 μέτρο και η χιονόπτωση από τα ξημερώματα ήταν συνεχής.

Οι βασικοί δρόμοι που οδηγούν στο Καρπενήσι και από εκεί στο χιονοδρομικό κέντρο και τα γύρω χωριά παραμένουν ανοικτοί, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Ευρυτανία επιχειρούν 35 μηχανήματα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο το κεντρικό οδικό δίκτυο. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο Καρπενήσι το χιόνι ξεπερνά τα 60 εκ.
Κλειστά παραμένουν και την Πέμπτη τα σχολεία σε ολόκληρη την Ευρυτανία.

Φωκίδα
Στη Φωκίδα καταβάλλεται προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τα χιόνια ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στον ορεινό όγκο της Γραβιάς, στα χωριά του Λιδωρικίου και σε εκείνα γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας στη Φωκίδα επιχειρούν 16 μηχανήματα, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται στα ορεινά του νομού. Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία.

Φθιώτιδα
Για περισσότερο από 2,5 ώρες εγκλωβίστηκαν σε διάφορα σημεία της εθνικής, μέσα στο νομό Φθιώτιδας περισσότερα από 25 λεωφορεία γεμάτα επιβάτες και με κατεύθυνση από Αθήνα προς τις θεσσαλικές πόλεις και την βόρεια Ελλάδα. Περισσότερα από 30 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, καθώς δεν έχουν φτάσει εκεί τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας. Πρόκειται για χωριά στις περιοχές Σπερχειάδας, Μακρακώμης και Ύπατης, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε και τους 60 πόντους. Σύμφωνα με την πολιτική προστασία συνολικά 48 μηχανήματα της Περιφέρειας, αλλά και ιδιωτών, που είναι μισθωμένα, όπως επίσης και των δήμων συνεχίζουν την προσπάθεια και σύμφωνα με την εκτίμηση που υπάρχει, αν βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες, μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο βασικό οδικό δίκτυο. Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη τα σχολεία, ενώ για την διανοιξη των κεντρικών αρτηριών επιχειρούν 37 μηχανήματα.

Λαμία

Στην περιοχή της Λαμίας το χιόνι έχει φτάσει τους 20 πόντους και η κυκλοφορία των οχημάτων είναι σχεδόν μηδενική.

Λάρισα
Παρόμοια είναι η κατάσταση στη Λάρισα όπου το χιόνι φτάνει σε σημεία τους 30 πόντους.

Ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο αναζητούσε τρόπο για να μεταφερθεί από την παραλιακή περιοχή Βελίκα στη Λάρισα χρειάστηκε την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πτολεμαϊδα
Μετά τον Εβρο την Καβάλα και τη Δράμα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Πτολεμαϊδα μετά από αίτημα του Δημάρχου Εορδαίας, Σάββα Ζαμανίδη.

Επί πλέον ζήτησε από τη ΔΕΗ την έκπτωση των τιμολογίων ηλεκτροδότησης για τους κατοίκους της περιοχής που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά μέσα.

Ημαθία
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Βέροιας / Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 76ο έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης),

στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από το 4ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),
στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Δασκίου, από το 8ο έως το 43ο χιλιόμετρο (Δάσκιο),
στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Κωστοχωρίου, από τη Βέροια έως το 19ο χιλιόμετρο,
στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Ασωμάτων από τη Βέροια έως Ασώματα,
στη Δημοτική Οδό Νάουσας / 3-5 Πηγαδίων, από το 1ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο),
στη Δημοτική Οδό Νάουσας / Ροδοχωρίου από το 1ο έως το 14ο χιλιόμετρο (Ροδοχώρι),
στη Δημοτική Οδό Νάουσας / Σελίου, από το 1ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο),
στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / Σιδηροδρομικός Σταθμός Νάουσας, εντός πόλεως Νάουσας.

Έδεσσα
«Πάγωσε» ο καταρράκτης, το σήμα κατατεθέν της Έδεσσας. Παγετός επικρατεί σε πολλά τμήματα του νομού Έδεσσας που έχουν ντυθεί στα λευκά.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση στο κέντρο της πόλης. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην Περιφερειακή Οδό, όπου δεν χρειάζονται αλυσίδες. Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης με σκοπό να διαπιστωθεί εάν ο μηχανισμός του δήμου αντέδρασε σωστά στη διαχείριση της κακοκαιρίας, ή αν υπήρχε δυνατότητα πρόβλεψης των προβλημάτων που προέκυψαν προανήγγειλε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Την Τρίτη, σημειώθηκε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως είπε ο δήμαρχος λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών πέτρωσε το αλάτι το οποίο είχε φορτωθεί στις αλατιέρες από το προηγούμενο βράδυ.

Στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 185ο χιλιόμετρο (Καμμένα Βούρλα) μέχρι το 240ο (Ράχες), ενώ έντονη είναι η χιονόπτωση μέχρι το Δομοκό. Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, σύμφωνα με την αστυνομία, χρειάζονται αλυσίδες, ενώ υπάρχει απαγόρευση για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες από το πεδινό τμήμα ακόμη και 10 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία.

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας – Δομοκού επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο στα ΙΧ που έχουν αλυσίδες. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η διέλευση των οχημάτων και στο δρόμο Λαμίας – ‘Αμφισσας, τόσο στην περιοχή του Μπράλου, όσο και από το 51ο χιλιόμετρο μετά τη Γραβιά.

Στην παλαιά εθνική οδό για Λιβαδειά στην περιοχή της Αμφίκλειας, το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τους 40 πόντους και σε ορισμένα σημεία είναι απαραίτητη η χρήση των αλυσίδων.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Μετάθεση της εξεταστικής κατά μία εβδομάδα

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνεδρίασε την Τετάρτη εκτάκτως και αποφάσισε τη μετάθεση της εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 (16.1.2017 – 10.2.2017) κατά μία εβδομάδα, ήτοι από Δευτέρα 23.1.2017 έως Παρασκευή 17.2.2017, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η κακοκαιρία. Επίσης δεν θα γίνουν ούτε την Πέμπτη μαθήματα στα Πανεπιστήμια ΑΠΘ και Μακεδονίας.

Σέρρες
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, δεν διεξάγεται στην Εθνική Οδό Σερρών / Δράμας, από το 22ο έως το 54ο χιλιόμετρο (όρια με Περιφερειακή Ενότητα Δράμας),ενώ με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
στην Εθνική Οδό Σερρών / Αμφίπολης από τη Διασταύρωση Μεσοράχης έως την Αμφίπολη,
στην Επαρχιακή Οδό Δράμας / Αμφίπολης από το 25ο χιλιόμετρο μέχρι τον κόμβο Αμφίπολης,
στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Καβάλας από το 38ο χιλιόμετρο μέχρι τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας,
στην Επαρχιακή Οδό Κιλκίς / Γέφυρα Στρυμόνα από το 39ο μέχρι το 72ο χιλιόμετρο,
στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Βροντούς από το 25ο χιλιόμετρο έως την Βροντού,
στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Λαϊλιά, από το 2ο χιλιόμετρο μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο,
στην Επαρχιακή Οδό Σιδηροκάστρου / Καρυδοχωρίου από την Φαιά Πέτρα έως το Καρυδοχώρι,
στην Επαρχιακή Οδό Προμαχώνα / Αγγίστρου,
στην Επαρχιακή Οδό Ηράκλειας / Στρυμονικού (μέσω Λιθότοπου),
στην Επαρχιακή Οδό Νιγρίτας / Σοχού (από Νιγρίτα έως Λαγκάδι),
στη Δημοτική Οδό από τη Διασταύρωση Κορμίστας έως την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας,
στη Δημοτική Οδό Πρώτης / Ιεράς Μονής Αναλήψεως Σωτήρος, από το 3ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή.

Κιλκίς
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού.

Πέλλα
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, δεν διεξάγεταιστο δευτερεύον οδικό Δίκτυο από Τοπική Κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΡΑΣ, ενώ χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από το 39ο έως το 118ο χιλιόμετρο και σε όλο το Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό Δίκτυο των Δήμων Έδεσσας, Αριδαίας, Σκύδρας και Πέλλας.

Πιερία
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης / Ελατοχωρίου, από το 13ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο,
στην Επαρχιακή Οδό Μοσχοποτάμου / Ελατοχωρίου και
στην Επαρχιακή Οδό Αιγινίου / Κολινδρού.

Πελοπόνησσος
Μειώθηκαν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, που σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, από το 45ο έως το 54ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας, καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Μαινάλου, βόρειας και νότιας Κυνουρίας. Στην Κορινθία, η κίνηση διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αλυσίδες, από το 10ο χιλιόμετρο, έως το 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας- Δερβενίου.Στην Μεσσηνία, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 26ο έως το 41ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης.

Αλεξανδρούπολη
Με την αρωγή της Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιείται, καθ’ όλη τη διάρκεια των σφοδρών χιονοπτώσεων που πλήττουν εδώ και ημέρες τον Έβρο, η μετακίνηση των περίπου 42 αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, οι οποίοι διαμένουν στο βόρειο τμήμα του νομού, προς το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Λέσβος
Στη Μυτιλήνη κατέρρευσε από το βάρος του χιονιού η στέγη του ιστορικού Αναγνωστηρίου Αγιάσου. Στο νησί κατέπλευσε το αρματαγωγό «Λέσβος» το οποίο θα φιλοξενήσει 500 πρόσφυγες.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μεγάλα τα προβλήματα αντιμετώπισαν οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών ΙC 53 και ΙC 55 που έκαναν το δρομολόγιο ΘεσσαλονίκηΑθήνα στις 7.30 π.μ. και 10π.μ. αντίστοιχα και ακινητοποιήθηκαν η μια αρχικά στον Δομοκό και η δεύτερη στη Λάρισα λόγω των βλαβών που υπέστησαν οι μηχανές εξαιτίας του ψύχους. Μετά από 9 ώρες η αμαξοστοιχία IC 53 με 300 επιβάτες και με κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, έφθασε στο Λιανοκλάδι. Οι τεχνικοί του ΟΣΕ για να ελαττώσουν νέα πιθανά προβλήματα στη συνέχεια του ταξιδιού, δρομολόγησαν άλλη μηχανή που προηγείται και εκτελεί αποχιονισμό της γραμμής.

Το δεύτερο τρένο με προορισμό και αυτό την Αθήνα ακινητοποιήθηκε στη Λάρισα για περισσότερες από έξι ώρες εξαιτίας προβλημάτων στη μηχανή.

Αυτή τη στιγμή ακινητοποιημένοι είναι και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου με δρομολόγιο ΛάρισαΘεσσαλονίκη στο Πλατύ Ημαθίας, λόγω των ίδιων προβλημάτων.

Εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο ΑθήναΘεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας – Θεσσαλονίκης.

ΚΤΕΛ
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών διεκόπησαν τα δρομολόγια των λεωφορείων των ΚΤΕΛ Λάρισας, Λαμίας και Καβάλας.

ΟΑΣΘ

Σε 174 τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού, εκ των οποίων τα 53 με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, 12 δρομολόγια δεν εκτελούνται και συγκεκριμένα σε: Ακροπόταμο, Νεωχορούδα, Αρδαμέρη, Πεντάλοφο, Περιστερά, Λιβάδι, ‘Αγιο Αντώνιο, Μονοπήγαδο, Ξηροχώρι, Μεσσημβρία, Αγγελοχώρι και το τοπικό στη γραμμή Επανομή-Μηχανιώνα.

Πού θα χιονίσει και πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Σε κλοιό κακοκαιρίας σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, εκδηλώνονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Από την Παρασκευή σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ (3 -7 ημερών), προβλέπονται βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερέας. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα νησιά του Αιγαίου.

Keywords
χιονια, πεμπτη, σχολεια, κτελ, θεσσαλονικη, δεη, σταυροι, δεδδηε, ιωαννινα, ελλαδα, παρνασσος, λεωφορεια, αθηνα, λαρισα, καβαλα, δραμα, κοζανη, βεροια, λαμια, λιβαδειά, ήτοι, ΑΠΘ, μυτιληνη, ΟΣΕ, νέα, τραινοσε, οασθ, κρητη, ΕΜΥ, κινηση στους δρομους, μπουταρης, ανθιμος μπουταρης, μετρο, κλειστα σχολεια, σταυρος δημας, μειωση μισθων, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, αμφιπολη, δεδδηε, ιερισσος, χιονι, ήτοι, κτελ λαρισας, αστυνομια, εθνικη, ευβοια, νησι, νησια, οασθ, πλαισιο, πυροσβεστικη, σαμοθρακη, τραινοσε, υψος, ωρα, αλατι, αρωγη, βοηθεια, βορεια, βραδυ, γεφυρα, γινεται, γλυφαδα, γλωσσα, δευτερο, δευτερα, δυνατοτητα, δοθει, δρομολογια, δρομος, δικτυο, δοθηκε, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, εβδομαδα, εξι, ιδια, υπηρεσια, μηχανες, θεσσαλια, καρπενησι, κυμα, κυμη, κινηση, κιλκις, λευκα, λιβαδειά, λεωφορειο, μεσσηνια, μειωση, νιγριτα, νοσοκομεια, ξημερωματα, οδος, οικογενεια, ορια, ορος, οχηματων, οχηματα, πετρα, πολεμικη αεροπορια, προβληματα, πυροσβεστικη υπηρεσια, ρευμα, συγκεκριμενα, συνεχεια, τμημα, τρενο, τριτη, φτανει, φωκιδα, ωρες, απο δευτερα, ασφαλεια, εκχιονιστικα, εθνικο, ηπειρο, χωρα, μεινει, νοσοκομειο, ογκο, σημα, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα