Με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά

Η ΑΕΛ κέρδισε τον Άρη με 2-0, με πέναλτι του Αρουαμπαρένα και γκολάρα του Πίτι

ΑΡΗΣ 0
ΑΕΛ 2
45’ πέν. Αρουαμπαρένα, 45’ Πίτι

Η νίκη μετρά σαν εκτός έδρας, το σκορ δίνει σημαντικό προβάδισμα, η ΑΕΛ είναι σαφώς καλύτερη ομάδα. Παρ' όλο που στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου, με το 2-0 επί του Άρη, έκανε κράτηση για την 8άδα του κυπέλλου Κόκα Κόλα και είναι ακλόνητο φαβορί για τη σφραγίδα του εισιτηρίου.

Δεν έθελξαν οι «γαλαζοκίτρινοι»,

μάλιστα σκόραραν το πρώτο γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου με πέναλτι-δώρο του τερματοφύλακα του Άρη με τον Αρουαμπαρένα. Ένιωσαν άβολα προς τα τελευταία λεπτά, όταν έμειναν με 10 παίκτες, αλλά πριν καλά καλά αποχωρήσει ο Κυριάκου το συναίσθημα άλλαξε άρδην με το πρώτο και κατά γενική ομολογία πανέμορφο γκολ του Πίτι.

Η νίκη ήταν πάντως δίκαιη, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο. Ο Άρης έφτιαξε την πρώτη ευκαιρία και είχε ένα καλό δεκάλεπτο ακριβώς πριν από το 2ο γκολ. Δείχνει καλά σημάδια, θα το παλέψει στον επαναληπτικό αλλά, κακά τα ψέματα, πλέον θα ρίξει όσα έχει και δεν έχει στο πρωτάθλημα.

Το 90λεπτο
Από την αρχή η ΑΕΛ θέλησε να πάρει την πρωτοβουλία, με τον Άρη να πρεσάρει και να δυσκολεύει τους «γαλαζοκίτρινους». Μάλιστα, παραλίγο να προηγηθεί στο 12’ (φάουλ του Αουρέλιο στο δοκάρι) και να φέρει άλλα δεδομένα. Η ΑΕΛ απάντησε με δύο φάσεις πριν από το 20’ με Σαβανέ, Γεωργιάδη (ωραίες επεμβάσεις από τον Γκολζ) και γενικά έγινε πιο πιεστική και απαιτητική.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Άρη σταμάτησε στο 38’ και άλλο ένα σουτ του Σαβανέ και γενικά ήταν παρών στις προσπάθειες των «γαλαζοκιτρίνων», που κρατούσαν μεν την μπάλα αλλά δεν έβγαλαν αναλόγως πολλές φάσεις. Εντούτοις ο Γκολζ μετετράπη από θετικός πρωταγωνιστής σε αρνητικό.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου, έχασε την μπάλα από τα χέρια του (σε μία ακίνδυνη σέντρα), γκρέμισε τον Γεωργιάδη και σωστά ο Νικολαΐδης υπέδειξε πέναλτι. Ο Αρουαμπαρένα ευστόχησε από τα 11 βήματα και η ΑΕΛ πήρε αυτό που ήθελε, έστω και μ' αυτόν τον τρόπο.

Ο Άρης προσπάθησε να κάνει κάτι στην αρχή της επανάληψης. Στο 50’ έγινε το σουτ του Μάρτινς, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Η ΑΕΛ, έχοντας πάντα στα υπόψη της να κρατήσει το μηδέν, είχε και τη διάθεση να σκοράρει άλλο ένα γκολ για να καθαρίσει από τον πρώτο αγώνα. Στο 59’ είχε την πολύ καλή ευκαιρία όταν, έπειτα από Σέντρα του Πίτι, έγινε η προβολή του Σαβανέ, όμως η μπάλα πέρασε έξω.

Ακολούθησαν προϋποθέσεις, όχι όμως μεγάλες φάσεις στα καρέ του Άρη. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι η ΑΕΛ είχε τον απόλυτο έλεγχο, έστω και αν ο αγώνας είχε καλό ρυθμό. Έτσι και αλλιώς και το 0-1 ήταν ένα εξαίρετο σκορ για διπλό παιχνίδι κυπέλλου. Έκανε μία ύστατη προσπάθεια πάντως και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» να ισοφαρίσει, κέρδισε κάποια μέτρα μετά το 70’, απείλησε με κοντινή αλλά όχι δυνατή κεφαλιά του Μαραγκουδάκη (απέκρουσε ο Ρομό).

Ήταν γενικά ένα δεκάλεπτο στο οποίο ο Άρης προκάλεσε ανησυχία στην ΑΕΛ και ανάγκασε τον Πάμπο Χριστοδούλου να βάλει τις φωνές στους παίκτες του. Ο Άρης λογικά πίστεψε περισσότερο όταν στο 84’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Κυριάκου (αυστηρή απόφαση, ήταν επικίνδυνο τάκλιν, αλλά δεν ανέτρεψε τον αντίπαλο), αλλά δευτερόλεπτα μετά μίλησε ο Πίτι με ένα έξοχο σλάλομ και ένα καταπληκτικό τελείωμα για το 2-0.

ΑΡΗΣ: Γκοτ, Θεοφίλου, Μάρτινς (58΄ Γιούσεφ), Σκούρτης (71΄ Πάυλου), Αουρέλιο, Αντωνίου, Ευσταθίου, Μαραγκουδάκης, Βέλνα, Παναγή (85΄ Μαρτσάκης), Ράντου

ΑΕΛ: Ρομό, Τζούνιορ, Σιέλης, Αϊρόσα (46΄ Χ. Κυριάκου), Μπαμπάνκο, Σοάρες, Νικολάου, Μπουένο (57΄ Πίτι), Σαβανέ, Γεωργιάδης, Αρουαμπαρένα (77΄ Ουέλινγκτον)

Keywords
Τυχαία Θέματα