ΥΠΠΑΝ: Έντονα ενοχλημένος με αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα–Τι λέει για θρανία

Όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά ενώ τα σχολεία έχουν στελεχωθεί νωρίτερα απ΄ ότι ποτέ άλλοτε, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου. 

Στην Κύπρο, τόνισε, έχουμε καταφέρει να πάνε όλοι οι μαθητές πίσω στα σχολεία

και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό ενώ πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε εξ αποστάσεως διδασκαλία, τίποτα δεν υποκαθιστά τη φοίτηση με φυσική παρουσία. 

Η ιδιορρυθμία της φετινής χρονιάς, είπε, είναι ότι μπορούν να επιστρέψουν οι μαθητές πίσω στα σχολεία άλλα θα πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα. 

Για τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα θρανία, ο Υπουργός ανέφερε πως πρώτη φορά βλέπει αυτές τις φωτογραφίες ενώ σε έντονο ύφος απαντώντας στα όσα γράφονται στα κοινωνικά δίκτυα που θέλουν εκπαιδευτικούς να βιδώνουν οι ίδιοι θρανία, δήλωσε έκπληκτος τονίζοντας πως κανένας εκπαιδευτικός δεν προβλέπεται να κάνει τέτοια δουλειά. 

Εμείς θα μείνουμε με σοβαρότητα στην προετοιμασία που κάνουμε, υπάρχουν λύσεις είπε κάνοντας λόγο για μονοθέσια θρανία και διαχωριστικά τα οποία έχουν ήδη αγοραστεί. 

Κληθείς να αναφέρει τι πρέπει να κάνει ένας καθηγητής εάν κάποιος μαθητής που υποχρεούται να φοράει μάσκα δεν θέλει να υπακούσει, σημείωσε πως δεν θα μπει στην αίθουσα διδασκαλίας μαθητής ο οποίος δεν φοράει τη μάσκα του καθώς απαγορεύεται βάσει των διαταγμάτων. 

Όπως είπε θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και με Σύμβουλο από την ειδική ομάδα των Επιδημιολόγων, την Παρασκευή, για να διευκρινιστούν κάποια συγκεκριμένα ζητήματα του πρωτοκόλλου. 

Keywords
Τυχαία Θέματα