Ρεκόρ κατανάλωσης ρεύματος - «Γονάτισαν» τα κλιματιστικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλοξενούμενος στο Μεσημέρι και Κάτι ο ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου Γιώργος Ασιηκαλης. Ο κ.Ασιήκαλης αναφέρθηκε στην αυξημένη ζήτηση λόγω καύσωνα. 

Ο Εκπρόσωπος, ανέφερε ότι χθες (31/8)  καταγράφηκε η μεγαλύτερη ζήτηση στην ηλεκτρική ενέργεια που άγγιξε τα 1096MB, λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η προηγούμενη φορά που καταγράφηκε αντίστοιχη ζήτηση ήταν πριν ένα μήνα (31/7) όπου πάλι για περίπου 15 ημέρες επικράτησαν πολύ υψηλές

θερμοκρασίες.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι με το άνοιγμα των επιχειρήσεων, μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές, φάνηκε η ζήτηση η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να λειτουργήσει τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος όσο και τα νοικοκυριά.

Σε ερώτηση κατά πόσο αντέχει το σύστημα μας σε αυτή την υπερφόρτωση αλλά και στο ενδεχόμενο μιας νέας υπερφόρτωσης, ο κύριος Γιώργος Ασιηκαλης  απάντησε πως υπάρχει επάρκεια και πως η ΑΗΚ διαθέτει 25 συμβατικές θερμικές μονάδες οι οποίες είχαν ήδη συντηρηθεί από πριν για να αντέξουν σε μια ζήτηση τέτοιου μεγέθους.

Επίσης συμπλήρωσε πως στη παραγωγή της ΑΗΚ είναι και τα φωτοβολταϊκά που λόγω της ηλιοφάνειας του καλοκαιριού παρέχουν γύρω στα 150ΜΒ τα οποία συμβάλλουν κι αυτά στην επάρκεια. 

Τέλος ανέφερε πως και βλάβη να συμβεί στο ηλεκτρικό σύστημα μεταφοράς υπάρχει επάρκεια κάλυψης από τις υπόλοιπες μονάδες άρα ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. 

Keywords
Τυχαία Θέματα