ΠτΒ στο ΣΙΓΜΑ: Στοχοποίησαν την Κύπρο γιατί αυστηροποίησε το πρόγραμμα

Διόλου τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η χρονική συγκυρία κατά την οποία έγιναν οι αποκαλύψεις του δικτύου Al Jazeera. Αυτή είναι η θέση του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Μεσημέρι και Κάτι.

Ο κ.Συλλούρης υποστήριξε ότι «το πρόγραμμα αυτό πρόσφερε πάρα πολλά στην Κύπρο. Πρέπει όμως να ωφελεί την Κύπρο

παντοιοτρόπως. Όπως καταφέραμε όμως με δικές μας ενέργειες, να επικρίνεται στο εξωτερικό, όχι μόνο οικονομικό όφελος δεν έχουμε αλλά έχουμε εσωτερική τριβή και εξωτερική δυσφήμιση.

Σε μια σύσκεψη μπορούν να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Δεν είναι τυχαίο που μετά από την βελτίωση του προγράμματος που αντί να δεχθούμε εύσημα δεχθήκαμε επίθεση».

Ο κ. Συλλούρης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι τυχαίο που μετά τις αποφάσεις για βελτίωση του προγράμματος η χώρα δέχθηκε επίθεση από το εξωτερικό με διαρροές.
Η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε, δεν είναι επίθεση αλλά εισήγηση. 

Διαβάστε εδώ: Συλλούρης για Al Jazeera: Σοβαρή πιθανότητα διαρροής εγγράφων από Βουλή

«Συνταγματικά και θεσμικά η Βουλή είναι πέραν οποιασδήποτε έρευνας. Εγώ λέω ότι είμαι διατεθειμένος να διευκολύνω αυτή την διαδικασία. Δεν είναι απλό, θα εξαρτηθεί από τις προσεγγίσεις και τις συμπεριφορές», είπε.

«Μη μου πείτε ότι το AlJazeera ενδιαφέρθηκε για να εξυπηρετήσει τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια». Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά, «να αποδεχθούμε δηλαδή ότι από έγνοια ενδιαφέρθηκε ο Al Jazeera; Γιατί δεν το έκανε λόγου χάρη και για τη Βρετανία που αν δεν κάνω λάθος έχει και βάση», είπε.

Είμαι υπέρ του να υπάρχει το πρόγραμμα, το έχω πει πολλές φορές, ξεκαθάρισε ο κ.Συλλούρης. «Η Κύπρος πρέπει και μπορεί να έχει το καλύτερο πρόγραμμα στον κόσμο», τόνισε. «Δεν με αφορά το ζήτημα της εμπλοκής του Γενικού Ελεγκτή. Είμαι υπέρ του να μην χρειάζεται να γίνεται κανένας έλεγχος. Να έχουμε ένα πρόγραμμα με το οποίο να μπορούμε να υπερηφανευόμαστε».

Τέλος αναφορικά με το θέμα της «Λίστας Γιωρκάτζη» ο κ. Συλλούρης είπε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν. «Αν θα δοθεί στη δημοσιότητα ή όχι, να δοθεί απ’ αυτούς που συμφώνησαν με το να δοθεί στη δημοσιότητα», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα