Υποβλήθηκαν 9 προσφορές για το νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Κερύνεια

Υποβλήθηκαν προσφορές από εννέα εταιρείες για το νέο νοσοκομείο της κατεχόμενης Κερύνειας. Η δαπάνη καθορίστηκε αυτή τη φορά στα 210 εκ ΤΛ συν ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Ντουζέν αναφέρει σήμερα ότι μεταξύ των εννέα εταιρειών βρίσκεται και η Gerçek İnşaat, η οποία κέρδισε τον τελευταίο διαγωνισμό που ακυρώθηκε λόγω της αύξησης του ξένου συναλλάγματος.

Οι εννέα εταιρείες οι οποίες υπέβαλαν αίτηση είναι: Kam-Tek LTD, ASİN İnşaat LTD, Tosunoğlu

İnşaat Şirketi LTD, Gerçek İnşaat, Ali Kofali Constructions,Güney Constructions, Tüfekçi Group, Korman Construction LTD και Çıldır İnşaat.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα,  το νέο νοσοκομείο της κατεχόμενης Κερύνειας είχε μετατραπεί σε μια ιστορία «πλήρους αποτυχίας». Διάφορες «κυβερνήσεις», υπό την «προεδρία» του ΚΕΕ, δεν μπόρεσαν καν να ολοκληρώσουν την διαδικασία δημοπράτησης του μισογκρεμισμένου νοσοκομείου, το οποίο δόθηκε ως αντάλλαγμα για ασφαλιστικά χρέη.

Η διαδικασία σχετικά με το νοσοκομείο Κερύνειας, το οποίο αναλήφθηκε ως αντάλλαγμα για το ασφαλιστικό χρέος των 11 εκατομμυρίων ΤΛ  στο «αμερικάνικο πανεπιστήμιο Κερύνειας», παρατάθηκε, έγιναν διαγωνισμοί οι οποίοι ακυρώθηκαν και προκηρύχθηκαν, αλλά και πάλι δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

Αφού πέρασε στη δομή του πανεπιστημίου το 2020, στις 24 Μαρτίου του 2021 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για τις «Εργασίες ανακαίνισης του Νέου Νοσοκομείου Κερύνειας». Την 1η  Απριλίου του 2021, ο «Προϋπολογισμός του έργου» ακυρώθηκε και η διαδικασία του διαγωνισμού κατέρρευσε. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε και πάλι νέος διαγωνισμός για το νοσοκομείο. Αυτή τη φορά, ο τελευταίος διαγωνισμός ακυρώθηκε λόγω «νομικών προβλημάτων» και της αύξησης της ισοτιμίας του ξένου συναλλάγματος.

Διαβάστε ακόμη: Κατεχόμενα: Γενική προειδοποιητική απεργία αύριο για την ενοποίηση των «δήμων»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα