Οζερσάι:Θα συμμετάσχει με δικούς του υποψηφίους το ΚΛ στις «δημοτικές εκλογές»

Με δικούς του υποψηφίους θα συμμετάσχει στις «τοπικές εκλογές» το Κόμμα του Λαού και δεν προσανατολίζεται να υποστηρίξει  υποψηφίους άλλων κομμάτων, δήλωσε ο πρόεδρός του, Κουντρέτ Οζερσάι, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο υποστήριξης ανεξάρτητων υποψηφίων σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι στη γραπτή δήλωσή του, ο κ. Οζερσάϊ σημείωσε ότι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πόσοι θα είναι οι «δήμοι» στις «εκλογές» και πως αν και φημολογούνται ορισμένοι αριθμοί, δεν υπάρχει καθαρή εικόνα. «Είναι κρίμα που το θέμα αυτό έμεινε για την τελευταία στιγμή» και στη

συνέχεια υποστήριξε ότι γύρω από το θέμα επικρατεί σύγχυση».

Δεν αντιτίθεται, συνέχισε, σε μια καλά προετοιμασμένη μελέτη σχετικά με τον αριθμό των «δήμων». «Η αβεβαιότητα στους δήμους συνεχίζεται, επειδή περιμένουν ο κόμπος να φτάσει στο χτένι και αυτή η κατάσταση βλάπτει αυτή τη χώρα. Δεν μπορούσαν να βρουν χρόνο να ασχοληθούν με τους δήμους από τον σχηματισμό και τη διάλυση κυβερνήσεων, την αλλαγή υπουργών, τους διορισμούς και τα έργα χωρίς διαγωνισμούς, και τα άφηναν για την τελευταία στιγμή. Δεν είναι καν σαφές αν οι εκλογές θα μπορούν να διεξαχθούν».

Η Ντεταί γράφει ότι το Κόμμα εθνικής ενότητας (ΚΕΕ), το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ) και το Κόμμα Αναγέννησης (ΚΑ) συμφώνησαν να συμμετέχουν στις «εκλογές» με κοινούς υποψηφίους. Αυτή την εβδομάδα θα συζητηθεί το θέμα του ποιος υποψήφιος από ποιο κόμμα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει στην κάθε επαρχία.

Το ΡΤΚ αποφάσισε και ανακοίνωσε το όνομα του υποψηφίου για τον «δήμαρχο Κερύνειας» και αυτός θα είναι ο Μουράτ Σιενκιούλ. Για τον «δημο» Λευκωσίας, ανακοίνωσε την Σίλα Ουσέρ Ιντσιρλί.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα