Υπόθεση Aristo: «Η εταιρεία εφάρμοσε τους όρους»

Με την αντεξέταση του κατηγορούμενου και τέως Δημοτικού μηχανικού του Δήμου Πάφου, Σάββα Σάββα συνεχίστηκε σήμερα η υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί, από την Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο της Δημοκρατίας Α' Νίνο Κέκκο, στο Κακουργιοδικείο Πάφου.

Ο κ. Σάββα αρχικά ανέφερε ότι ο Δήμος Πάφου καθυστέρησε να προχωρήσει στην έκδοση των αδειών, τόσο της Πολεοδομικής όσο και της Άδειας Διαχωρισμού. Είπε ακόμα ότι ο Δήμος Πάφου εξέτασε την υπόθεση σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, δηλαδή τους τίτλους ιδιοκτησίας

και τα τοπογραφικά σχέδια, τα οποία ήταν αυτά ακριβώς που υπέβαλε η εταιρεία.

.

Περαιτέρω, ο μάρτυρας έκανε σύγκριση μεταξύ των σχεδίων της Πολεοδομικής Άδειας και Άδειας Διαχωρισμού, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία εφάρμοσε όλους τους όρους των κυβερνητικών Τμημάτων στα σχέδια και ακολούθησε τα επίσημα τοπογραφικά σε όλα τα στάδια. Πρόσθεσε ότι αυτή η άσκηση έπρεπε να γίνει και από την Αναπληρώτρια Δημοτικό μηχανικό του Δήμου Πάφου κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, λέγοντας ότι η υπόθεση ποτέ δεν θα οδηγείτο εδώ που οδηγήθηκε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ο ίδιος και με δική του πρωτοβουλία έστειλε επιστολή στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για να δώσει τις απόψεις του για το Διαχωρισμό, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει εγκεκριμένη Πολεοδομική Άδεια και μάλιστα προ της εφαρμογής του σχετικού Νόμου. Πρόσθεσε ότι σκοπός του ήταν να επιβληθούν και οι όροι του σχετικού τμήματος για προστασία του Αργακίου και να εφαρμοστεί η κατασκευή των συρματοκιβωτίων, κάτι με το οποίο η εταιρεία συμμορφώθηκε.

Σε σχετικές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τον κ. Κέκκο, ο μάρτυρας ανέφερε ότι «η μικροτροποποίηση» των σχεδίων έγινε κατόπιν των απόψεων του Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων, τις οποίες η εταιρεία ακολούθησε με επιπρόσθετο κόστος για την ίδια. «Η μικροτροποποίηση» είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά πρασίνου από ένα σημείο του διαχωρισμού σε άλλο, το δε εμβαδόν του πρασίνου που μεταφέρθηκε ήταν ακριβώς το ίδιο, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Στην αντεξέτασή του, ο κ. Κέκκος ρώτησε τον μάρτυρα για τα καθήκοντα του και κατά πόσο αυτά συνάδουν με το σχέδιο υπηρεσίας του Δήμου. Ο κ. Σάββα παραδέχτηκε πως είχε τον έλεγχο των αιτήσεων άδειας οικοδομής και διαχωρισμού οικοπέδων και ανάπτυξης γης και πως όντως ήταν υπεύθυνος και για το αρχείο.

Σε σχέση με την αρίθμηση των φακέλων, ο κ. Σάββα ανέφερε πως οι φάκελοι εδώ και χρόνια δεν αριθμούνται ωστόσο η Κατηγορούσα Αρχή του υπέδειξε έξι φακέλους της επίδικης ανάπτυξης που είχε στα χέρια της η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης οι οποίοι ήταν, όπως είπε, αριθμημένοι.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως κάποιοι φάκελοι αριθμήθηκαν από δύο υπαλλήλους των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου, οι οποίες προσελήφθηκαν πριν τέσσερα χρόνια και έχουν τύχει ειδικής εκπαίδευσης. Η υπόθεση θα συνεχιστεί με την αντεξέταση του Σάββα Σάββα τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου και ώρα 8:30 πμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα