ΥπόπθεσηΈτσι ξυλοφόρτωσαν τον πολίτη οι Αστυνομικοί

Τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχού για την κακοποίηση του από δύο ένστολους αστυνομικούς εξιστόρησε στην κατάθεση του ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου ο παραπονούμενος.

Ο Παναγιώτης Σαββίδης κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ότι οι χειροπέδες που του φόρεσαν του προκάλεσαν τραύματα στον καρπό και ότι από τον ξυλοδαρμό έσπασε ο αντίχειρας του δεξιού του χεριού.

Νοσηλεύτηκα στο Νοσοκομείο Πάφου για τρεις μέρες και ακολούθως εξετάσθηκα από ψυχίατρο ο οποίος με παρέπεμψε στο ψυχιατρείο της Αθαλάσσας

στις 12 Μαρτίου 2014 όπου έτυχα θεραπευτικής αγωγής.

Πριν από την κατάθεσή ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός από τους δυο αστυνομικούς, ποινικολόγος Γεώργιος Γεωργίου, παρουσίασε στο δικαστήριο ιατρικό πιστοποιητικό με βάση το οποίο ο μάρτυρας είχε εγκλεισθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα όχι μόνο σε μια περίπτωση και υποστήριξε ότι δεν είναι σε θέση να καταθέσει στο δικαστήριο.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο κελί θεωρώντας ότι ο παραπονούμενος είχε ακόμη στην κατοχή του μαχαίρι, το οποίο όμως είχε πετάξει λίγο πριν εισέλθει στο κελί. Μπήκαν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν όση βία ήταν αναγκαία προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν και να του αφαιρέσουν τα προσωπικά του αντικείμενα.

Η υπόθεση ορίστηκε να συνεχιστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2016.Οι επόμενοι μάρτυρες που θα καταθέσουν είναι μέλη του αστυνομικού σταθμού Πόλεως και γιατροί που εξέτασαν τον παραπονούμενο. Οι δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες για πράξεις πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, εξευτελιστικής και απάνθρωπη μεταχείριση άλλου προσώπου και παράνομα βαριάς σωματικής βλάβης.

Keywords
Τυχαία Θέματα