Υποψήφιος για Προεδρικές ο Αβέρωφ; -«Λάθος» η απόφαση Βουλής

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο βρέθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση, έκρινε ότι κακώς η επικαιρότητα απασχολείται από την προεδρολογία και ότι η κοινωνία δικαίως αντιδρά.

Κληθείς να σχολιάσει την στασιμότητα στο Κυπριακό ακόμη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε την ετοιμότητα του Προέδρου Αναστασιάδη να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου όταν αυτό του ζητηθεί από τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαθ Έιντε.

Αναφορικά με την «αφορμή» που οδήγησε στην αποχώρηση του κατοχικού ηγέτη από

το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, την υιοθέτηση τροπολογίας για το Ενωτικό δημοψήφισμα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, χαρακτήρισε την κίνηση της Βουλής ως άκυρη και αχρείαστη και εκ των υστέρων αποδείχθηκε ένα λάθος, είπε.

Κληθείς να απαντήσει αν τον απασχολούν οι εκλογές, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε όχι. Αν και όταν αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι θα είναι υποψήφιος, δεν έχουμε διλήμματα».

Ο Πρόεδρος θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος ή όχι, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. «Δεν έχω κουβεντιάσει κάτι τέτοιο μαζί του, ειλικρινά» είπε ο κ.Νεοφύτου.

Παράλληλα, κληθείς να απαντήσει στο σενάριο που δεν θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Αναστασιάδης στις επερχόμενες και υποψήφιος του ΔΗΣΥ θα είναι ο ίδιος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί και ως κόμμα θα «πάρουμε τις αποφάσεις μας». Οι εν λόγω αποφάσεις σύμφωνα με τον κ.Νεοφύτου θα παρθούν κοντά στο Φθινόπωρο.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ότι κακώς ξεκίνησε η προεδρολογία, που λειτουργεί εις βάρος της κοινωνίας και των εθνικών ζητημάτων. Υπογράμμισε πως οι εκλογές δεν απασχολούν το ΔΗΣΥ.

Αναφορικά με την «απειλή» του ενδιάμεσου χώρου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σημείωσε αρχικά τι σημαίνει ενδιάμεσος χώρος στην Ευρώπη. Τα κόμματα του ενδιάμεσου είπε στην Ευρώπη είναι ανάμεσα στα άκρα. Έτσι, οι θέσεις των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, είναι ακραίες. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ενδιάμεσος χώρος αλλά ακραίος χώρος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κληθείς να απαντήσει εξάλλου στο πως θα επηρεάσουν τα ποσοστά που φάινεται να λαμβάνει ο ενδιάμεσος, τα οποία τον καθιστούν ως μια απειλή με 40%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε με την γνωστή κυπριακή παροιμία, «Αν εν μήλον εννά ανθίσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα