Υπόμνημα των οδηγών ΤΑΞΙ για δηλώσεις Προέδρου του ΚΟΤ

Να ανακαλέσει δημόσια «τις βαριές υπόνοιες που εξαπέλυσε εναντίον των επαγγελματιών αυτοκινητιστών» σε ραδιοφωνική εκπομπή στις 30 Μαρτίου, προβαίνοντας άμεσα σε διορθωτικές δηλώσεις» καλεί τον Πρόεδρο του ΚΟΤ Άγγελο Λοΐζου ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας.

Σε υπόμνημα που απέστειλε προς τον ΚΟΤ ο Σύνδεσμος διαμαρτύρεται εντονότατα για τη στάση και την αντιπροσώπευση του Οργανισμού μέσω των δηλώσεων του κ. Λοΐζου και αναφέρει ότι «διαχρονικά αιτήματα

πολλών οργανωμένων συνόλων θα έπρεπε να αποτελούν στόχος και μέλημα λύσης των αρχών, Οργανισμών και της πολιτείας για να διασφαλίζουν τη απόλυτη και ποιοτική φιλοξενία των επισκεπτών του τόπου μας, και όχι με την συσσώρευση αυτών, μεταξύ των οποίων και του κλάδου των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, τα οποία τελικά μετακυλούν και αποτελούν εμπόδιο για όλους».

Επίσης ο Σύνδεσμος ζητά από όλους να υιοθετήσουν πάγια γραμμή προς την αυτονόητη εύρυθμη λειτουργία και ίσων δικαιωμάτων στο τομέα των δημόσιων μεταφορών στον τόπο μας και όχι με ενέργειες με προτροπή και δηλώσεις όπως αυτές οι οποίες έγιναν από τον κ. Λοΐζου, οι οποίες συνιστούν «παραβίαση του δικαιώματος της εργασίας και θρασύτατη παραβίαση των κανόνων περί ανταγωνισμού».

Ο Σύνδεσμος διαμαρτύρεται επίσης για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται υψίστης σημασίας τύπου, οδικά, συγκοινωνιακά και κομβικά έργα χωρίς να ζητηθεί από τον Σύνδεσμο να εκφέρει τις επαγγελματικές του απόψεις και τεχνογνωσία του. «Χειροπιαστό παράδειγμα είναι η ανάπλαση της Πλατείας Σολομού με δαπάνη 15 εκ. ευρώ» σημειώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα