ΥΠΟΙΚ: Θα κλονιστεί κι άλλη τράπεζα αν δεν αλλάξει η νομοθεσία

Τη θέση ότι αν δεν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, θα «βρισκόμαστε» ξανά στη Βουλή και θα μιλάμε για τον κλονισμό άλλης τράπεζας, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης προέβη στη σχετική δήλωση, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΕΛΑΜ Λίνου Παπαγιάννη στην Επιτροπή Ελέγχου.

Ο κ. Παπαγιάννης ρώτησε τον

Υπουργό Οικονομικών αν μπορεί να διαβεβαιώσει την Επιτροπή ότι τα επόμενα τέσσερα δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε άλλη Τράπεζα κι έλαβε τη συγκεκριμένη απάντηση.

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, νωρίτερα σήμερα χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα η συμφωνία για τις κρατικές εγγυήσεις στην Ελληνική.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε ότι είναι απαράδεκτο να μην ελέγχεται οποιαδήποτε σύμβαση της Δημοκρατίας από τον νομικό σύμβουλο της Δημοκρατίας.

«Θεωρούμε απαράδεκτο η Δημοκρατία να βάλει την υπογραφή της σε οποιοδήποτε κείμενο, το οποίο δεν θα τύχει νομοτεχνικού ελέγχου από τον Γενικό Εισαγγελέα. Δεν μπορεί να υπογράψει η Δημοκρατία και οποιοσδήποτε Υπουργός κείμενο -ειδικά τέτοιου ύψους- χωρίς έλεγχο από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας», είπε.

Την μη ενημέρωσή του αναφορικά με τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελληνική Τράπεζα και τον Συνεργατισμό, γνωστοποίησε στη Βουλή, μέσω επιστολής του, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Ο κ. Κληρίδης απέστειλε τη σχετική, απαντητική επιστολή, ημερομηνίας 27/6, προς την Επιτροπή Ελέγχου.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρία Κουλία αν έχει τεθεί ενώπιόν του η συμφωνία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την Ελληνική, καθώς επίσης και η συμφωνία για την παραχώρηση Κυβερνητικής Εγγύησης.

Ο Κώστας Κληρίδης απάντησε ως εξής: «…Σας πληροφορώ ότι, εξ όσων ενημερώνομαι από το Αρχείο της Νομικής Υπηρεσίας, δεν έχει παραληφθεί στην Υπηρεσία αντίγραφο για έλεγχο ούτε της συμφωνίας μεταξύ της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ ούτε και της συμφωνίας για την παραχώρηση κυβερνητικής εγγύησης…».

Στο μεταξύ, την απόφασή του για διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής η οποία θα ερευνήσει και θα διακριβώσει όλα τα γεγονότα τα οποία σχετίζονται με την κατάσταση στην οποία περιήλθε το Συνεργατικό Πιστωτικό σύστημα στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα