ΥΠΟΙΚ στο Σίγμα: "Αισιόδοξος για την οικονομία αν δεν κάνουμε πισωγύρισμα"

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο», ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρθηκε στην μερική άρση των μέτρων, στα οικονομικά δεδομένα του κράτους, στη σημαντικότητα του τουρισμού αλλά και στην Ευρώπη.


Αρχικά αναφέρθηκε «στη διαφορετική ομαλότητα και καθημερινότητα που θα εισέλθουμε αλλά και στους κανόνες υγιεινής που πρέπει να διατηρήσουμε».Τόνισε την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε «lockdown» και στη συνέχεια σε προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας έτσι ώστε να μην καταστραφεί η Κύπρος

οικονομικά, συνεχίζοντας όμως τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.


«Υπό κάποιες προϋποθέσεις αισιόδοξος για την οικονομία αν δεν κάνουμε πισωγύρισμα», πρόσθεσε.


Επισήμανε ότι εάν δώσουμε το αναγκαίο οξυγόνο στις επιχειρήσεις σε 2-3 μήνες θα τα καταφέρουμε, ενώ τόνισε ότι το ΑΕΠ της χώρα θα είναι ελλειμματικό περίπου 7-8%.


Αναφέρθηκε και στον τουρισμό σχολιάζοντας ότι «αν καταφέρουμε μετά το Μάη να φέρουμε τουρίστες στην Κύπρο τότε δεν θα μείνουμε από καύσιμα». Τόνισε τη σημαντικότητα του συστήματος voucher γιατί αναδεικνύει την αξιοπιστία του κράτους.


Ο κύριος Πετρίδης μίλησε και για την Ευρώπη αναφέροντας ότι «αυτή την Ευρώπη κτίσαμε με χώρες με διαφορετικές αντιλήψεις, ενώ υπάρχουν κυβερνήσεις ακραίες και λαϊκίστικες». Έδωσε το μήνυμα ότι την επόμενη μέρα πρέπει να δούμε την Ευρώπη που θέλουμε.


Τέλος ανέφερε ότι από βδομάδας οι κρατικές εγγυήσεις θα είναι στην Βουλή με τις απαραίτητες αλλαγές.

Διαβάστε ακόμη:

Υπ. Εργασίας: Νέες αιτήσεις από τους δικαιούχους επιδομάτων

Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα- Τι αλλάζει από σήμερα

Πέγεια:Την προσέγγισαν με το όχημά τους και της άρπαξαν την τσάντα

Keywords
Τυχαία Θέματα