Ο Μποτεάκ «εφηύρε» το… ψευτο-Πανένκα πέναλτι!

Η εκτέλεση ενός πέναλτι αλά Πανένκα («τσίμπημα» και «σκάψιμο» της μπάλας με καμπύλη τροχιά στο κέντρο της εστίας) απαιτεί τεχνική, ψυχραιμία και θάρρος. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά...

Όποιος το επιχειρεί, γνωρίζει ότι γι' αυτόν υπάρχουν δύο ακραία σενάρια: η αποθέωση, αν το κάνει σωστά, και η χλεύη, αν τα κάνει... θάλασσα. Ο εν λόγω κανόνας έχει μια εξαίρεση. Και αυτή η εξαίρεση έχει ονοματεπώνυμο: Ερίκ Μποτεάκ!

Ο Γάλλος άσος της Ομόνοιας είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να σκοράρει με πέναλτι

αλά Πανένκα, μολονότι η εκτέλεση δεν του βγήκε όπως θα έπρεπε. Μπερδευτήκατε;

Τον Απρίλιο του 2019, ως παίκτης της Μπρίσμπεϊν Ρόαρ, ο Μποτεάκ με το σκορ στο 2-2 απέναντι στην Αδελαΐδα ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όμως η μπάλα δεν πήρε (καθόλου) ύψος, τουναντίον σύρθηκε αργά στο χορτάρι προς το κέντρο της εστίας. Για καλή τύχη του Γάλλου, ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Αδελαΐδας που είχε πέσει στη δεξιά του γωνία, δεν κατάφερε να την ανακόψει πριν αυτή περάσει αργά-αργά τη γραμμή της εστίας του κι έτσι το σκορ έγινε 3-2!

Oh wow, the audacity of Eric Bautheac to take this penalty for Brisbane Roar at 2-2

...in front of new manager Robbie Fowler too!pic.twitter.com/MGYSMVSmdg

— Sporting Life Football (@SportingLifeFC) April 25, 2019

Για την ιστορία, η Μπρίσμπεϊν Ρόαρ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της, δέχτηκε άλλα τρία γκολ και ηττήθηκε 5-3 στο παιχνίδι που ο Μποτεάκ «εφηύρε» το «ψευτο-Πανένκα» πέναλτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα