ΥΠΟΙΚ:Τώρα μπορούμε να στηρίξουμε επιχειρήσεις και να σχεδιάσουμε την ανάκαμψη

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος μίλησε για την ψήφιση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού, για την επόμενη μέρα, ενώ ευχαρίστησε και τα πολιτικά κόμματα.

Αρχικά ο Υπουργός Οικονομικών μίλησε για την επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί όλο το οπλοστάσιο που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία για να περιοριστούν οι συνέπιες τις πανδημίας. «Μπορούμε μέχρι το τέλος του μήνα να δώσουμε την απευθείας στήριξη στις επιχειρήσεις με 200 εκατομμύρια ευρώ και να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε με βεβαιότητα την περίοδο της ανάκαμψης».

Συμπλήρωσε

ότι μάλλον μέχρι το τέλος του μήνα θα αρχίσουν να αίρονται οι περιορισμοί, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν βελτίωση.
Εξήγησε ότι δεν είναι ανεξάντλητες οι αντοχές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. «Αυτή την περίοδο με το lockdown, η απώλεια της παραγωγής είναι περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ την βδομάδα, ενώ η απώλεια εσόδων στο δημόσιο είναι άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ και οι αυξημένες δαπάνες στο δημόσιο για τα μέτρα στήριξης είναι άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τώρα υπάρχει ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί.  «Μπορούμε να οργανωθούμε στα εμβόλια, να θωρακίσουμε τις ευάλωτες ομάδες και τους ηλικιωμένους και με βάση αυτά τα δεδομένα να αρχίσουμε σταδιακά να ανοίγουμε».

Τέλος μίλησε για τις κρατικές εγγυήσεις, επισημαίνοντας την ετοιμότητα για κατάθεση του σχεδίου. «Έχω ειδοποιήσει του αρχηγούς των κομμάτων και αν διασφαλίζεται μια σχετική πλειοψηφία στη Βουλή τότε θα το καταθέσουμε, αλλά δεν θέλουμε να στραφούμε σε ένα κύκλο εξωστρέφειας και τοξικότητας.

Θα ακολουθήσει βίντεο

Διαβάστε ακόμη:

Ικανοποίηση ΥΠΟΙΚ για την ψήφιση του προϋπολογισμού

ΥΠΟΙΚ: Μέχρι και σεισμός έγινε στη συζήτηση άλλα έχουμε προϋπολογισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα