Δρ. Πάνος: Η πρόταση για το σχέδιο «Νίκη» και οι εμβολιασμοί

Για το σχέδιο με την ονομασία «Νίκη» που πρότεινε ο ίδιος, μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο επιδημιολόγος δρ Γιώργος Πάνος.

Σύμφωνα με τον δρ. Πάνο, «το σχέδιο «Νίκη» είναι η επέκταση του σχεδίου που άρχισα να προτείνω με τα μαζικά τεστ. Το Σχέδιο αυτό σε ένα πρώτο κομμάτι, θα είναι όπως ήταν τα προηγούμενα σχέδια,  με μια όμως περαιτέρω πρόταση, την επίτευξη των πολλών τεστ σε όλο των πληθυσμό. Με την βοήθεια εθελοντών θα μπορούσε σε 14 ημέρες όλη

Κύπρος θα ελεγχθεί»».

Σημείωσε επίσης πως, με το Σχέδιο «Νίκη» μέσα σε 3 με 5 εβδομάδες η Κύπρος θα μπορέσει να φτάσει σε μηδενικούς αριθμούς, τόσο σε κρούσματα όσο και σε νοσηλευόμενους.

«Εμείς δεν είχαμε ποτέ πρόγραμμα εμβολιασμού χωρίς να γνωρίζουμε εάν είναι θετικά ή όχι τα άτομα που εμβολιάζονται. Εάν εφαρμόσουμε το Σχέδιο «Νίκη» και γνωρίζουμε ότι τα άτομα που εμβολιάζονται είναι αρνητικά στον ιό , εμβολιασμός θα προχωρήσει πιο γρήγορα. Το εμβόλιο μας προστατεύει αλλά όχι όλους. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70-80% των πολιτών», εξήγησε ο δρ Πάνος.

Τέλος ανέφερε πως, «κάθε φορά που είμαστε σε lockdown μειώνονται οι αριθμοί και πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα αυξηθούν πάλι οι αριθμοί και θετικότητα, όταν ανοίξουμε και πάλι. Μπορούμε να βάλουμε φρένο σ΄αυτό με το Σχέδιο “Νίκη”».

Θα ακολουθήσει βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Rapid τεστ: Δείτε τα σημερινά σημεία δειγματοληψίας (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Δύο θάνατοι και 164 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα