ΥΠΟΙΚ: Kαι ο φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας στον κατάλογο

Η οριστικοποίηση από το Υπουργικό Συμβούλιο της κατάργησης από την πρώτη μέρα του 2017, της έκτακτης εισφοράς που αφορά τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα ήταν, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, το πρώτο βήμα από έναν οδικό χάρτη που περιλαμβάνει και άλλες φορελαφρύνσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «Έχουμε Θέμα» του Ράδιο Πρώτο ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης και με αφορμή προτάσεις της αντιπολίτευσης για την ιδιαίτερα επιβαρυντική

φορολογία της ακίνητης ιδιοκτησίας, δεν απέκλεισε διαφοροποιήσεις με προϋπόθεση όμως να μην διακυβευθεί η σταθερή πορεία σταθερότητας και ανάκαμψης της οικονομίας

Οι ισοσκελισμένοι εδώ και τέσσερα χρόνια προϋπολογισμοί και η πορεία εξομάλυνσης της διαχείρισης του δημόσιου χρέους αποδεσμεύουν σημαντικά κονδύλια που επιτρέπουν νέες ανταποδοτικές κινήσεις, ανέφερε ο κύριος Γεωργιάδης. Στη δε υπόδειξη πως από το νέο έτος επανέρχονται και οι προσαυξήσεις στο δημόσιο τομέα που θα έχουν κόστος, υπέδειξε με νόημα προς τα κόμματα ότι τούτο θα ισχύσει μόνο εάν ψηφιστεί η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Γιατί αλλιώς προειδοποίησε τα πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαχειρίσιμα.

Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα προχωρεί σε εξαγγελίες αν δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο και κοστολογημένο διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα