Υπογραφή του Συμβολαίου για το έργο «Αναδιαμόρφωση περιοχής Παττιχείου Πάρκου»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023, στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησής Δήμου Λάρνακας, η παρουσίαση του έργου «Αναδιαμόρφωση της περιοχής του Παττιχείου Πάρκου στη Λάρνακα» και η υπογραφή των κατασκευαστικών συμβολαίων.

Η παρουσίαση του έργου έγινε από τον κ. Χρύσανθο Χρυσάνθου, Αρχιτέκτονα εκ μέρους του Αρχιτεκτονικού Γραφείου «Χρύσανθος Η. Χρυσάνθου &Συνεργάτες» το οποίο έχει εκπονήσει την Μελέτη, ενώ τα Συμβόλαιο για την κατασκευή του έργου υπογράφηκαν από τον κ. Γιαννάκη Ιωάννου, Πολιτικό Μηχανικό και Γενικό

Διευθυντή της αναδόχου Εταιρείας Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors &Developers Ltd και από τον Δήμαρχο Λάρνακα κ. Ανδρέα Βύρα, εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο φάσμα που αφορά την ωρίμανση των νέων έργων του Δήμου Λάρνακας και στόχο έχει την αναβάθμιση και την ενδυνάμωση των υφιστάμενων υποδομών του Παττίχειου Πάρκου. Με κύριο γνώμονα  τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τον ευαίσθητο γειτνιάζοντα χώρο του Πάρκου και της Αλυκής καθώς και την ενεργή διάδραση χρήστη-πάρκου, προτείνεται ένα σύνολο δραστηριοτήτων και υποδομών που περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Σχεδιασμός κυκλικής υπερυψωμένης πεζογέφυρας περιμετρικά του υφισταμένου αμφιθεάτρου.Νέο καφεστιατόριο και παιχνιδότοπος  που εφάπτεται στην πεζογέφυρα και ενισχύει τον πυρήνα του πάρκου γύρω από το αμφιθέατρο.Δημιουργία βοτανικού κήπου για περίπατο και χαλάρωση με κατάληξη στο χώρου του υδάτινου στοιχείου.Νέο skatepark με χώρο εκδηλώσεων και θεάσης .Σχεδιασμός Πάρκου Σκύλων με παιχνίδια και καθιστικούς χώρους.Ανοικτό Γυμναστήριο με θέα προς την Αλυκή .Δημιουργία σημείου νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.Αναβάθμιση πελατειακού χώρου στην είσοδο του υφιστάμενου αμφιθεάτρου με νέα στέγαστρα, εκθεσιακό χώρο και χώρο αναμονής.2 σημεία εξεδρών θέασης για εκδηλώσεις και παρατήρησης προς την Αλυκή.Νέες διαδρομές περίπατου εμπλουτισμένες με νέες φυτεύσεις και πινακίδες καθοδήγησης και πληροφοριών.Προσθήκη ικανοποιητικού αριθμού χώρων στάθμευσης σε διάφορα σημεία του Πάρκου και χώρους υγιεινής.Ανακατασκευή του πλατειακού χώρου στο υφιστάμενο μνημείο του πάρκου.Ουσιαστική ενίσχυση του πρασίνου με την φύτευση νέων δέντρων και φυτών.Επιδιόρθωση της υφιστάμενης υποδομής και συγκεκριμένα των πεζόδρομων και των εισόδων του πάρκου.Αλλαγή των φωτιστικών της περιοχής με νέας τεχνολογίας και αντιβανδαλιστικού τύπου φωτιστικά.Αλλαγή / Ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού και Συντήρηση / Αναδιαμόρφωση της περίφραξης .

Με την ολοκλήρωση του έργου το πάρκο θα καταστεί πλήρως προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, πεζούς ποδηλάτες και ΑΜΕΑ ενώ θα υπάρχει ελεγχόμενη και περιορισμένη πρόσβαση οχημάτων για εξυπηρέτηση του Παττιχείου Αμφιθεάτρου (σκηνικά, προμήθειες κλπ).

Το έργο αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση του μικροκλίματος της περιοχής και θα δημιουργήσει ένα φυσικό πνεύμονα πρασίνου κοντά στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας συνθήκες για άνετη και ασφαλή διακίνηση των χρηστών. Οι χρήστες (δημότες / επισκέπτες) θα έχουν την δυνατότητα να αθλούνται, να κοινωνικοποιούνται, να παρακολουθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και να παρατηρούν από προνομιακά σημεία θέασης την Αλυκή και γενικότερα την φυσική ομορφιά της γειτνιάζουσας περιοχής του Παττίχειου Πάρκου που αυτή τη στιγμή παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Η Μελέτη έγινε από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Χρύσανθος Η. Χρυσάνθου &Συνεργάτες

Η εκτέλεση του Έργου θα γίνει από την εργοληπτική Εταιρεία Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors &Developers Ltd

Αναμένεται να αρχίσει τον Οκτώβριο 2023 και θα διαρκέσει 20 μήνες

Το κόστος αναμένεται να ανέλθει στα €5.272 εκ. + ΦΠΑ

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027»  με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα