Υποδοχή α λα Μαραντόνα σε Βαρθολομαίο στη Νάπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη βρέθηκε ο Πατριάρχης Βαρθλομαίος κατά την επίσκεψή του στη Νάπολη. Εκατοντάδες κόσμου με σημαίες, κόρνες, καραμούζες και λάβαρα τον υποδέχθηκαν για να τον χαιρετήσουν θερμά.

Αφορμή για τον χαμό ήταν δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχου, που θα μείνει αξέχαστη στους κατοίκους της μεγάλης μητρόπολης του ιταλικού νότου της Νεαπόλεως της Καμπανίας (Napoli) αναπόσπαστου κομματιού της ένδοξης Μεγάλης Ελλάδας, είναι το κλείσιμο της ομιλίας του στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

της ιστορικής ελληνορθόδοξης κοινότητας με τα 500 χρόνια ιστορίας, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Φανάρι και την Βασιλεύουσα και σήκωσε θύελλα ενθουσιασμού ακόμη και μέσα στην Εκκλησία.

Η δήλωση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου που ενθουσίασε το λαό και τους οπαδούς της Νάπολης.

«Λόγω μιας ευτυχούς σύμπτωσης γεγονότων, έχουμε την ευκαιρία να συγχαρούμε τον εγκάρδιο λαό της πόλης της Νάπολης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά από 33 χρόνια αγωνίας. Μοιραζόμαστε τη χαρά σας, γνωρίζοντας ότι ακόμη και το πάθος για τον αθλητισμό, αν το ζήσουμε σωστά, μπορεί να γίνει πηγή αδελφοσύνης, φιλίας μεταξύ ανθρώπων, πόλεων, εθνών και λαών. Θερμά συγχαρητήρια ! Complimenti !», είπε ο Βαρθολομαίος.

Πηγή: romfea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα