Ανεβασμένες οι θερμοκρασίες - Στο πόδι η Πυροσβεστική

Στο πόδι η Πυροσβεστική υπηρεσία από το πρωί της Τετάρτης καθώς κλήθηκε να κατασβήσει συνολικά τρεις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα Τετάρτη 17/5 λίγο μετά τις 10:30 το πρωί παρά στο πεδίο βολής στο Καλό Χωριό της Επαρχίας Λάρνακας.Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε περίπου 25 εκτάρια από ξηρά χόρτα σπαρτά, άγρια βλάστηση. Στο σημείο ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και 1 από το Τμήμα Δασών. Επιπρόσθετα για την κατάσβεση της φωτιάς συνέβαλε η Επαρχιακή

Διοίκηση Λάρνακας και 2 γεωργικοί ελκυστήρες. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο.

Λίγο αργότερα γύρω στις 11.10 η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε σε δεύτερο σημείο όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού περίπου 5 δεκάρια από ξηρά χόρτα αποκάλαμα στην Κοινότητα Εργάτες και πίσω από το πράσινο σημείο. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν υποστατικά με αριθμό κλουβιών που περιείχαν πτηνά. Στο δεύτερο περιστατικό ανταποκρίθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λευκωσίας. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών αναφέρει πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:25. «Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο στις 13:50, καίγοντας έκταση τριών δεκαρίων με χαμηλή άγρια βλάστηση», προστίθεται. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 4 άτομα του Τμήματος Δασών με 2 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα και 2 άτομα του Ταμείου Θήρας με 1 πυροσβεστικό όχημα. Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται», καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Λιβαδιών, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών.

Διαβάστε επίσης: Πάφος: Συνέλαβαν γνωστή TikToker για απειλές και ψευδείς ειδήσεις
 

Keywords
Τυχαία Θέματα