Υπό οκταήμερη κράτηση νεαρός για άφιξη παράτυπων μεταναστών

 Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον νεαρού ηλικίας 18 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση άφιξης σκάφους στο οποίο επέβαιναν δέκα άνθρωποι, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα τα αδικήματα που διαπράχθηκαν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, για τα οποία είναι ύποπτος ο νεαρός, αφορούν μεταξύ άλλων παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθηση προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία, υποβοήθηση προσώπου τρίτης χώρας

με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, μεταφορά προσώπου δια υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το σκάφος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, περίπου 12 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Κάβο Γκρέκο. Το σκάφος ανακόπηκε από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και από έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν 10 άνδρες, δύο εκ των οποίων ανήλικοι. Το σκάφος και οι επιβάτες του, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ξηρά.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 19 Νοεμβρίου και σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων της Αστυνομίας οι εννέα επιβαίνοντες του σκάφους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Ο 18χρονος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες. Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.       

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπό,ypo