Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου»- H ζωή και το φιλανθρωπικό της έργο

Τη νέα διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για το φιλανθρωπικό της έργο.

Η σύζυγος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε το 1996 ως ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, προσφέροντας υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά στην Ελλάδα

ετησίως.

Το 2016, η Ένωση τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Καθημερινή» και στην Μαργαρίτα Πουρνάρα μίλησε για την ενασχόληση της με τα παιδιά που έχουν ανάγκη και την ευθύνη της προσφοράς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που από τη φύση τους είναι δοτικοί. Όμως η ίδια η φιλανθρωπία είναι θέμα παιδείας, ξεκινάει από την οικογένεια, εδραιώνεται στο σχολείο. Συχνά μάλιστα είναι θέμα κουλτούρας μιας χώρας».

«Φιλανθρωπία σημαίνει να γνωρίζεις σε βάθος την κοινωνία. Θα σας πω ένα μικρό παράδειγμα για να καταλάβετε πως ο μέσος άνθρωπος μπορεί να μην έχει ιδέα για την ανέχεια γύρω μας. Πήραμε μια χορηγία από μια εταιρεία για είδη προσωπικής υγιεινής. Ακούγεται περίεργο και όμως υπάρχουν κορίτσια σήμερα στην Ελλάδα που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν το προϊόν αυτό και τις δύσκολες ημέρες δεν πηγαίνουν στο σχολείο τους. Όταν ασχολείσαι με το δικό μας πεδίο βλέπεις, ακούς και μαθαίνεις πράγματα που αν και αυτονόητα στη συνείδησή μας, σκοντάφτουν στη σκληρή πραγματικότητα», είπε ακόμη.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Ποια, Κιβωτού, Κόσμου-,alexandra martinou, poia, kivotou, kosmou-