Υποψηφιότητα Χορβίνα: «Έχουμε ελληνικό αίμα - Ένωση Εκκλησίας και λαού»

Την υποψηφιότητα της για τις Προεδρικές εκλογές γνωστοποίησε και επίσημα στο Μεσημέρι και Κάτι η Ιουλία Χορβίνα Κομνηνού. Μεταξύ άλλων μίλησε για τις θέσεις του Ενωμένου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κύπρου, το Κυπριακό και τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Αρχικά ανέφερε ότι γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση και σπουδές πολιτικά και οικονομικά. «Συνέχισα τις σπουδές μου στην Αγγλία αλλά

είμαι μόνιμη κάτοικος στην Κύπρο από το 1994 όπου είχα επιχείρηση στο λιμάνι της Λεμεσού».

Διαβάστε ακόμη: Στην κούρσα των Προεδρικών η Ιουλία Χόβρινα Κομνηνού- Υποστηρίζεται από Ρώσους

Πρόσθεσε ότι εδώ και αρκετό καιρό δραστηριοποιείται στην πολιτική σκηνή της Κύπρου. «Θέλω να συμβάλω στην κοινωνία και είμαι η Πρόεδρος του Ενωμένου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κύπρου».

Τόνισε ότι μετά τις σπουδές της αποφάσισε μαζί με την οικογένεια της να έρθουν εδώ στην Κύπρο γιατί προέρχονται από το Βυζάντιο. «Εγώ και ο άντρας μου έχουμε ελληνικό αίμα για αυτό αποφασίσαμε να ζήσουμε όλη τη ζωή μας στην Κύπρο».

Μιλώντας για το κόμμα της ανέφερε ότι δημιουργήθηκε επειδή χρειάζονται καινούριοι άνθρωποι με νέες ιδές στην πολιτική ζωή που θα δώσουν πνεύμα αναζωογόνησης. «Εγώ αποφάσισα να συζητήσω με άλλους ανθρώπους τα προβλήματα που έχουν. Είμαι με τον λαό και όχι μέρος της διαφθοράς».
Συμπλήρωσε ότι έχει τις γνώσεις από τις σπουδές και μπορεί να κάνει προσπάθεια για την κοινωνία και τον λαό. Συμπλήρωσε ότι μέσα στο κόμμα όλοι είναι ίσοι και τα περισσότερα άτομα είναι Ελληνοκύπριοι. «Καλωσορίζουμε ανθρώπους από αριστερά και δεξιά. Θέλουμε γνώσεις και εμπειρίες».

Στην συνέχεια μίλησε για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι έχουν ως θέση μια ενωμένη Κύπρο. «Όπως είναι το Σύνταγμα και θέλουμε να βρούμε τη λύση μέσα από τη διπλωματία. Είμαι η Πρόεδρος, είμαι μητέρα και δεν θέλω να βλέπω το αποκρουστικό πρόσωπο του πολέμου στην Κύπρο».

Εξήγησε ότι το παράδειγμα της Ελβετίας μας δίνει εμπειρία όπου άνθρωποι διαφορετικών εθνοτήτων μπορούν να ζήσουν μαζί σε μια μορφή ομοσπονδίας. Πηγαίνω συχνά στην Ελβετία και μπορούμε να έχουμε εδώ μια λύση ομοσπονδίας».

Η κα. Κομνηνού μίλησε και για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέροντας ότι κάθε πόλεμος έχει αποκρουστικό πρόσωπο. «Γιατί η Κύπρος πρέπει να πάρει θέση σε αυτόν τον πόλεμο; Είμαστε ανεξάρτητο κράτος και έχουμε πολλά προβλήματα μπροστά μας. Δεν πρέπει η Κύπρος να είναι μέρος αυτού του πολέμου».

Στη συνέχεια μίλησε για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, τονίζοντας ότι υπάρχουν διαβουλεύσεις εντός του κόμματος. «Ο καθένας μπορεί να διαβάσει στην ιστοσελίδα μας τα προγράμματα που έχουμε». Διευκρίνισε ότι δεν της αρέσει η πολιτική αδυναμία στην Κύπρο. «Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον. Πιστεύω ότι Εκκλησία και λαός μπορούμε να κάνουμε μια ένωση. Ήταν και στην αρχαιότητα, είναι και σήμερα. Πρέπει να έχουμε υποστήριξη από την Εκκλησία. Υποστηρίζει την πόλη μου».

Τέλος, ανέφερε ότι έχουν συνομιλήσει και με άλλα κόμμα και υποψήφιους. Μιλήσαμε με τον κ. Αβέρωφ αλλά η συζήτηση ήταν για τις πολιτικές ιδέες μας».

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποψηφιότητα Χορβίνα, Έχουμε, #45Ένωση Εκκλησίας, ΒΙΝΤΕΟ,ypopsifiotita chorvina, echoume, #45enosi ekklisias, vinteo