ΥΠΕΞ: Η ΕΕ να συνεργαστεί με τις χώρες προέλευσης μεταναστών

Υπέρ της συνεργασίας της ΕΕ με τις χώρες προέλευσης και διακίνησης των παράνομων μεταναστών τάχθηκε σε παρέμβαση του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης ο Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης, καλωσόρισε τις προτάσεις του Αρμόδιου Επίτροπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Όπως αναφέρει σημερινή επίσημη ανακοίνωση, το θέμα της μετανάστευσης βρέθηκε στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο, υπό το φως των πρόσφατων τραγικών γεγονότων στη Μεσόγειο

που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων μεταναστών.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε την άμεση ανάγκη όπως η ΕΕ λάβει συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα για πάταξη των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών και τόνισε ότι μακροπρόθεσμα οι προσπάθειες πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση της συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης και διακίνησης των παράνομων μεταναστών, προσφέροντας τεχνογνωσία και οικονομική βοήθεια. Ιδιαίτερη σημασία για επίτευξη αυτού του στόχου έχει η πολιτική επίλυση των συγκρούσεων σε χώρες προέλευσης όπως η Λιβύη και η Συρία, κατέληξε ο Υπουργός.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων σε έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, στις Βρυξέλλες.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα