«ΥΠΕΞ» για επισημη επίσκεψη ΥΠΑΜ στο Ισραήλ - Αρνητικές επιπτώσεις

Σε γραπτή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή με την επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ στην Κύπρο, το «υπουργείο εξωτερικών» στα κατεχόμενα χαρακτήρισε την στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μια εξέλιξη που φέρει «αρνητικές επιπτώσεις για την ειρήνη και σταθερότητα της περιοχής και οδηγεί σε κούρσα εξοπλισμών».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και την «Κίμπρις Ποστασί», στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: ««Το υπουργείο μας έχει επανειλημμένα θέσει υπόψη της διεθνούς κοινότητας, τόσο

προφορικά όσο και γραπτά, ότι η ε/κ πλευρά αυξάνει τις εξοπλιστικές της δραστηριότητες και ότι αυτή η ελληνοκυπριακή πολιτική οδηγεί σε κούρσα εξοπλισμών. Ορισμένα κράτη, εν γνώσει ή εν αγνοία τους, ενθαρρύνουν αυτή την επιθετική πολιτική της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου, η οποία δηλητηριάζει το περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας. Θεωρούμε ότι η επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στις ισραηλινές αρχές ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά ή να ενεργεί εκ μέρους της τ/κ και του τ/κ λαού».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης σημειώνεται επίσης ότι η τ/κ πλευρά είναι πρόθυμη «να δημιουργήσει καλές σχέσεις με το Ισραήλ».

Διαβάστε επίσης: Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΞ, ΥΠΑΜ, Ισραήλ #45 Αρνητικές,ypex, ypam, israil #45 arnitikes