Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης ζήτησε την απελευθέρωση του Κενάν Αγιάς

Την απελευθέρωση του Κούρδου ακτιβιστή Κενάν Αγιάς ζητά το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, το οποίο συμμετείχε στην πορεία αλληλεγγύης την Πέμπτη για να εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΣΕ, ο Αγιάς κρατείται άδικα στις κεντρικές φυλακές. Αίτημα της πορείας ήταν η απελευθέρωση του Κενάν Αγιάς, για τον οποίο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αποφάσισε την έκδοση του στη Γερμανία μετά από αίτημα της.

Η έκδοση του Κενάν Αγιάς,

ο οποίος είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας στην Κύπρο για πάνω από δέκα χρόνια, δεν διασφαλίζει τη μη-απέλασή του από τις γερμανικές αρχές στην Τουρκία, αναφέρει το ΠΣΕ.

"Η έκδοση του Κούρδου ακτιβιστή στις γερμανικές αρχές θα σήμαινε ουσιαστικά την άμεση απειλή για την ασφάλεια και τη ζωή του, καθώς πίσω από το αίτημα των γερμανικών αρχών βρίσκονται οι απαιτήσεις της Τουρκίας που στοχεύει την εξόντωση του κουρδικού κινήματος", σημειώνει.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία σε μια τέτοια εξέλιξη και απαιτεί τον σεβασμό στις αρχές που διέπουν το άσυλο και τη διεθνή προστασία. "Τα πολιτικά φρονήματα και οι εθνικές διαφορές δεν μπορούν διώκονται από τη δημοκρατία. Η ανθρώπινη ύπαρξη είναι απαραβίαστη, όχι μόνο στους τύπους, αλλά και στην ουσία", καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης: Απεργία πείνας Κούρδων-Κυπρίων για απελευθέρωση Κενάν Αγιάζ

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, Κενάν Αγιάς,pagkyprio symvoulio eirinis, kenan agias