ΥΠΕΣ:Θα υπάρξει παράταση μέτρων-Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό(ΒΙΝΤΕΟ)

Την παράταση των μέτρων που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια εξάλειψης του κορωνοιού, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα».


Ερωτηθείς, ο κος Νουρής ανέφερε ότι «θα ήταν έκπληξη αν δεν υπήρχε αυτή η εισήγηση να θα υπάρξει παράταση των μέτρων. Τα περιοριστικά μέτρα έχουν αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε πως δεν πρέπει να χαλαρώσουμε λόγω των εορτών του Πάσχα. «Πρέπει να πάρουμε την απόφαση

ότι αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε:Παράταση απαγορευτικών μέτρων μέχρι τέλος Απριλίου -Τι θα γίνει με το Πάσχα

«Θα ήταν ολέθριο λάθος να γίνουν προβλέψεις επειδή παρατηρήθηκε μείωση κρουσμάτων. Οι αποφάσεις λαμβάνονται στην βάση των δεδομένων και τις συστάσεις των επιδημιολόγων».

Όσον αφορά των κλείσιμο των υπεραγορών τις Κυριακές και την λειτουργικότητα του μέτρου αυτού, ο κος Νουρής είπε πως «αν το κλείσιμο των υπεραγορών δεν φέρνει αποτελέσματα τότε θα επεξεργαστούμε και αυτό το μέτρο. Όμως, οι αριθμοί έδειξαν ότι τις Κυριακές ο κόσμος έβλεπε τις υπεραγορές σαν βόλτα και για αυτό το λόγο θέλαμε να περιορίσουμε τις συναθροίσεις».

«Αυτό που θέλαμε είναι η οποιαδήποτε μετακίνηση των συμπολιτών μας να είναι η κατ' εξαίρεση μετακίνηση και να επιστρέφουν πίσω στο σπίτι τους, γιατί μόνο αυτό θα έχει αποτέλεσμα», είπε.

Διαβάστε: Τι θα γίνει ακριβώς με την «μεταφορά» του Πάσχα και ποια η εισήγηση

Keywords
Τυχαία Θέματα