Σε νοσοκομεία μετατρέπει 2 αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης ο Ερντογάν

Σε νοσοκομεία για ασθενείς με κορωνοϊό μετατρέπει το παλιό διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ κι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην ασιατική Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος, όπως ανακοίνωσε απόψε μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το κάθε νοσοκομείο θα διαθέτει 1000 κλίνες και θα νοσηλεύονται μόνο ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

«Σε 45 ημέρες θα έχουν τελειώσει και θα ανοίξουν για το λαό μας», είπε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος

ανακοίνωσε ότι η πώληση μασκών απαγορεύεται και θα διατίθενται είτε από το κράτος είτε από τα φαρμακεία, δωρεάν.

«Οι νομαρχίες μας άρχισαν να διανέμουν δωρεάν μάσκες μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-devlet. Απαγορεύεται αυστηρά η πώληση μασκών με χρήματα. Οι μάσκες που διατίθενται στην αγορά παρέχονται επίσης δωρεάν. Έχουμε αρκετό απόθεμα σε μάσκες για όλους τους πολίτες μας μέχρι να τελειώσει η επιδημία και συνεχίζουμε να παράγουμε. Ως κράτος, είμαστε αποφασισμένοι να παράσχουμε δωρεάν μάσκες σε όλους τους πολίτες μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σουπερμάρκετ και σε πολυπληθείς χώρους, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά την σημασία της απόστασης που πρέπει να τηρείται μεταξύ των ατόμων.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα