ΥΠΕΣ: Ο στόχος της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στόχος της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να παταχθούν φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας που κρίνει «ως μη βιώσιμο το σύστημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος», ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «συμφωνούμε πλήρως με τις παρατηρήσεις».

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι τυχαίο

το γεγονός ότι έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι ακριβώς για να πατάξουμε τέτοια φαινόμενα, για να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι τοπικές αρχές, να υπάρχουν καλύτεροι εποπτικοί μηχανισμοί και μηχανισμοί ελέγχου που να εξυπηρετούν καλύτερα τον πολίτη και τα λεφτά του φορολογουμένου να πηγαίνουν στην καλύτερη δυνατή πλευρά».

Για την αναφορά στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τις Κοινότητες, ο κ Πετρίδης είπε πως «έχουμε ήδη συμφωνήσει με την Ενωση Κοινοτήτων, με τις 350 Κοινότητες της Κύπρου ότι θα γίνει συμπλεγματοποίηση των υπηρεσιών των Κοινοτήτων σε 39 συμπλέγματα που θα παρέχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες, θα εκμεταλλεύονται οικονομίες κλίμακος, θα υπάρχουν εποπτικοί μηχανισμοί και συγκεκριμένοι μηχανισμοί ελέγχου, ακριβώς ως ένα τεράστιο βήμα προς την ολοκλήρωση αυτής της μεταρρύθμισης».

Στόχος σημείωσε είναι «να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα που διαχρονικά λόγω της ανεπάρκειας του συστήματος ταλαιπωρούσαν την κοινωνία και τον τοπικό παράγοντα και τον φορολογούμενο ούτως ώστε να περάσουμε σε μια νέα σελίδα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα