ΥΠΑΜ: Αυτές είναι οι αλλαγές που αφορούν νεοσύλλεκτους(ΒΙΝΤΕΟ)

Για τους νέους τρόπους προσκόμισης εγγράφων νεοσύλλεκτων αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.

Όσον αφορά την κατάταξη των νεοσύλλεκτων ο υπουργός Άμυνας ανέφερε πως «στα πλαίσια της πάγιας πολιτικής της Κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό θα θέσουμε σε ισχύ ένα σύστημα όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για ηλεκτρονική

υποβολή των πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων που αφορούν την λήψη μοριοδότησης για νεοσύλλεκτους».

«Για να αντιληφθούμε τι σημαίνει αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε τι γινόταν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα για την κατάταξη στα ΚΕΝ οι νεοσύλλεκτοι οι οποίοι δικαιολογείτο να πάρουν κάποια μόρια λόγω του ότι ανήκαν σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως για παράδειγμα να είναι έγγαμος ή ορφανός, θα έπρεπε να προσκομίσουν τα έγγραφα για την τοποθέτησή τους σε μονάδες. Τώρα τους καλούμε να μεριμνήσουν να εξασφαλίσουν τα έγγραφα νωρίτερα ώστε να τα υποβάλουν στη νέα πλατφόρμα. Θα έχουν μπροστά τους ένα μήνα μέχρι τη λειτουργία ώστε να λυθούν και απορίες», εξήγησε.

Τέλος ο κος Αγγελίδης σημείωσε πως όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ οι ευρωπαίοι ομόλογοί του καταλαβαίνουν ότι όλοι ασχολούνται με την προστασία της υγείας των πολιτών τους  και η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τις παραβιάσεις όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα