Νιούκαστλ: O πρίγκιπας εμπλέκεται σε εξαφάνιση δημοσιογράφου!

Αρκετά σκοτεινά σημεία φαίνεται πως έχει η υπόθεση της πώλησης της Νιούκαστλ στο επενδυτικό fund "Saudi Public Investment Fund", με επικεφαλής τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν. Μετά το τηλεοπτικό δίκτυο "BeIN Sports", το οποίο απειλεί να "σπάσει" τη συμφωνία για τα δικαιώματα των αγώνων της Premier League σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal,

ήταν σειρά της μνηστής του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Tζαμάλ Χασόγκτζι να στείλει επιστολή στη Λίγκα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Independent", η Χατίς Τζενγκίζ ζητάει από την Premier League να μην ανάψει το "πράσινο φως" στην πώληση της αγγλικής ομάδας στο επενδυτικό fund από τη Σαουδική Αραβία, καθώς υποστηρίζει πως ο πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του συντρόφου της. Ο Χασόγκτζι ασκούσε έντονη κριτική μέσα από τα άρθρα του στη "Washington Post" στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και στον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.

Στις 2 Οκτωβρίου 2018 ο Χασόγκτζι εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός όταν μπήκε από την κύρια είσοδο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με πολυάριθμες τουρκικές αστυνομικές πηγές, ο Χασόγκτζι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε εντός του προξενείου από μια δεκαπενταμελή ομάδα, που έφτασε για το σκοπό αυτό από τη Σαουδική Αραβία και έφυγε μετά τη δολοφονία. Επιπλέον σύμφωνα με ανώτερη πηγή από την τουρκική αστυνομία, η δολοφονία βιντεοσκοπήθηκε για να αποδειχτεί ότι η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί.

Στην επιστολή της, η Χατίς Τζενγκίζ αναφέρει -επίσης- πως ο σκοπός της αγοράς της Νιούκαστλ από το επενδυτικό fund "Saudi Public Investment Fund" είναι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μάλιστα, ζητάει από την Premier League να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το κύρος του πρωταθλήματος θα υποστεί τεράστια πλήγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα