Υπ. Ενέργειας: Οι ποινές για το λαθρεμπόριο καυσίμων θα είναι ψηλές

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος μίλησε για το θέμα που προέκυψε με τους πρατηριούχους και τις σημερινές κινητοποιήσεις.

Όπως ανέφερε σαν υπουργείο η θέση τους είναι ότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν τα πρατήρια που βρίσκονται στην Πράσινη Γραμμή και ότι γι’ αυτούς είναι απώλεια εισοδημάτων λόγω του ότι παραπέρα υπάρχουν πρατήρια στην κατεχόμενη περιοχή που τα πουλούν πιο φτηνά.

«Αυτό το πρόβλημα θα μεγαλώσει εάν και όταν η απόφαση για τις επιδοτήσεις αποσυρθεί από το καύσιμο. Η διαφορά του

τι πωλείται στις ελεύθερες περιοχές σε σύγκριση με τις κατεχόμενες θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο» είπε.

Όσο αφορά τον διακανονισμό εμπορίου στην Πράσινη Γραμμή, είπε ότι «επιτρέπει την  τροφοδοσία ιδιωτικού οχήματος όταν είναι εξ ανάγκη, δηλαδή όταν βρεθείς τυχαία στην κατεχόμενη περιοχή και έχεις ξεμείνει από καύσιμα. Αυτό όμως δεν μπορεί να ελεγχθεί. Πιστεύω ότι το ‘εξ ανάγκης’ θα το κοιτάξει το Υπουργείο Οικονομικών είμαστε σε διαβούλευση, επειδή έχει και πολιτική πτυχή πέραν της οικονομικής. Θα ενισχυθεί η παρουσία των τελωνειακών λειτουργών που θα εξασκούν έλεγχο για το τι συμβαίνει στα οδοφράγματα και σαν πρώτιστος στόχος θα είναι το λαθρεμπόριο, δηλαδή η μετακίνηση πετρελαιοειδούς από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές για σκοπούς εμπορίας. Για τα υπόλοιπα χρειάζεται ρύθμιση ο διακανονισμός εμπορίου της Πράσινης Γραμμής».

Για το αν θα ανακοινώνονται τα ονόματα των ατόμων που κάνουν εμπόριο από τα κατεχόμενα είπε ότι προσκρούει στους κανονισμούς περί προσωπικών δεδομένων. «Αυτό που θα ανακοινώνεται είναι η ποσότητα, το πρόστιμο και η ποινή που επιβλήθηκε. Οι ποινές θα είναι ψηλές».

Keywords
Τυχαία Θέματα