Ξεκινούν οι εργασίες για ανέγερση κοιμητηρίου Σωτήρας

Αρχές Οκτωβρίου ξεκινά η ανέγερση του νέου κοιμητηρίου στη Σωτήρα και χθες Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την κατασκευή του.

Τα συμβόλαια υπογράφηκαν από τον Δήμαρχο Σωτήρας Γεώργιο Τάκκα και την εταιρεία “GEN.SE.CO Construction Ltd”, νικήτρια του διαγωνισμού προσφορών μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος σύναψης συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου e-procurement (αρ. ΣΩΤ-3/2016).

Σε δελτίο

Τύπου αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Σωτήρας είπε πως «η κατασκευή του νέου κοιμητηρίου κρίθηκε από τις περιστάσεις αναγκαία, λόγω της πληρότητας του προηγούμενου κοιμητηρίου. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο θα δοθεί έμφαση στην εμφάνιση του χώρου, αφού λαμβάνοντας υπόψη τα παραδείγματα άλλων χωρών, ένα κοιμητήριο πρέπει να μοιάζει περισσότερο με πάρκο το οποίο να είναι φιλικό προς τον κάθε επισκέπτη».

Πρόσθεσε ότι «θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ομοιομορφία και στην εμφάνιση των χώρων ταφής, οι οποίοι θα είναι οικογενειακοί με ύπαρξη οστεοφυλακίων, αφού σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Σωτήρας με βάση και την αύξηση του πληθυσμού, το νέο κοιμητήριο θα αντιμετώπιζε πληρότητα σε λιγότερο από 40 χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα «το Δημοτικό Κοιμητήριο θα κατασκευαστεί και θα λειτουργεί με όλες τις πρόνοιες και προϋποθέσεις που διέπουν τον Περί Κοιμητηρίου Νόμο (2004)».

Η Α’ Φάση του έργου που θα ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου θα κοστίσει γύρω στις 350 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή περίφραξης, διαδρόμων και επιχωμάτωση του χώρου στάθμευσης, ενώ η κατασκευή θα διαρκέσει έξι μήνες.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Σωτήρας θα προκηρύξει προσφορές για τη Β’ Φάση του έργου που κοστολογείται να ανέλθει στις 600 χιλιάδες ευρώ και θα περιλαμβάνει κυλικείο με κουζίνα και τουαλέτες για εξυπηρέτηση του κοινού και τέλεση μνημόσυνων, κτίριο με αποθηκευτικούς χώρους, γκαράζ και γραφείο. Επίσης θα γίνει συμπλήρωση των διαδρόμων, η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης και επίστρωση με ασφαλτικό σκυρόδεμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα