ΠΟΕΔ: Παραμένουν στον ορίζοντα τα απεργιακά μέτρα

Επιστολή για το θέμα του καθεστώτος εργοδότησης εκπαιδευτικών απέστειλε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, η οποία σε συνεδρία της αποφάσισε να την επιστρέψει «ως απαράδεκτη».

Αποφάσισε επίσης ότι αν το θέμα δεν επιλυθεί οριστικά, δεν αποκλείει κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι μετά την αποστολή σήμερα δύο επιστολών από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, εκ των

οποίων η μία ήταν προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και η άλλη προς το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για τους όρους εργοδότησης των εκπαιδευτικών, συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης και αξιολόγησε την επιστολή.

Ανέφερε ότι το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ αποφάσισε να επιστρέψει ως απαράδεκτη την επιστολή που πήρε σήμερα από τον Υπουργό Παιδείας.

«Αν θέλει το Υπουργείο να συζητήσει θέματα που αγγίζουν τους όρους εργοδότησης, οφείλει να τα φέρει στη ΜΕΠΕΥ», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι το Δ.Σ. αναμένει την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι τις 12 Οκτωβρίου για οριστική επίλυση του θέματος και αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ θα συνέλθει στις 13 Οκτωβρίου για κλιμάκωση και των απεργιακών μέτρων με πρώτο τη διενέργεια έξι κυλιόμενων μονόωρων στάσεων εργασίας σε επαρχιακό επίπεδο διάρκειας δύο μηνών.

Ανέφερε, τέλος, ότι το Δ.Σ. της Οργάνωσης αποφάσισε ότι δεν θα συζητήσει η ΠΟΕΔ "καινοτομίες" που προτίθεται να φέρει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα