Δημητριάδης: Μαρίνα και λιμάνι Λάρνακας προχωρούν κανονικά

Κανονικά προχωρούν τα έργα για το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, με τον Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη να τονίζει ότι παρά τις αντιστάσεις κάποιων παραγόντων, ο στόχος για την ανάπτυξη της Λάρνακας αντικατοπτρίζει την επιθυμία των πολιτών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι ο σκοπός του Υπουργείου είναι να προχωρήσει και να υλοποιήσει ένα έργο που χρονολογείται πολλά χρόνια πίσω. «Καταλαβαίνω τις ανησυχίες κάποιων ανθρώπων και κατανοώ την αγανάκτηση τους, αλλά τον Οκτώβριο ξεκινούμε

τη διαδικασία για αξιοποίηση του λιμανιού και της μαρίνας, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης της Λάρνακας. Ο μόνος γνώμονας μας είναι το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των πολιτών της», είπε.

Εν συνεχεία στάθηκε στο γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες αντικρουόμενες απόψεις από κάποιους παράγοντες της Λάρνακας. «Από τη μια έδιωξαν τις εταιρίες που ήθελαν να παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης για τις έρευνες των υδρογονανθράκων. Από την άλλη, οι ίδιοι όταν ρωτιούνται τι θέλουν, ζητούν χρήσεις ακόμα πιο οχληρές από αυτές που γίνονταν από τις εταιρίες», ανέφερε.

«Πολλές φορές υπάρχει σύγχυση για το τι επιθυμούν τελικά. Είχα στείλει μια επιστολή θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα τόσο στο ΕΒΕ Λάρνακας όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον δημαρχεύοντα, αλλά δεν έχει απαντηθεί», υπογράμμισε.

«Σε μια περιοχή η οποία περιορίζεται για τέτοιου είδους αναπτύξεις, πρέπει και η μαρίνα και το λιμάνι να συνάδουν με τα υπόλοιπα. Δεν μπορούν να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά» τόνισε, σημειώνοντας ότι κάποιες αρχές αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα δημόσια από τα ιδιωτικά έργα.
«Καλώ τους πάντες να στηρίξουν την προσπάθεια και να είναι θετικοί. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο για την ανάπτυξη της Λάρνακας», κατέληξε.

Τα έργα

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κινητικότητα στην Οικονομία και στα έργα, ο κ. Δημητριάδης απάντησε ότι η Οικονομία βρίσκεται σε καλή πορεία και έφερε ως απόδειξη τον ρυθμό ανάπτυξης.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός έργων σε εξέλιξη από όσα είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είχαν εξαγγελθεί έργα 600 εκ. ευρώ, από τα οποία πέραν του 80% έχει δρομολογηθεί. Κάποια έχουν ξεκινήσει, κάποια είναι στο στάδιο πριν αρχίσουν. Στην Κύπρο, πρόσθεσε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά εργοτάξια και σίγουρα θα υπάρξουν πολύ περισσότερα.

«Όσον αφορά στις μαρίνες, ξεκινάει η μαρίνα τις Αγίας Νάπας, έχει γίνει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στο λιμάνι Λεμεσού με δύο μεγάλους επενδυτές, ο παλιός χώρος έχει αναπτυχθεί, έχει προκηρυχθεί το έργο για το τεχνολογικό πάρκο, υπάρχει το καζίνο που έχει μπει στη φάση ανάθεσης», είπε.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα