Ξεκίνησε η «πολιορκία» του Παρισιού από τους Γάλλους αγρότες (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαμαρτυρόμενοι αγρότες περικύκλωσαν το Παρίσι με οδοφράγματα τρακτέρ και σιδηροδρομικά οχήματα τη Δευτέρα, χρησιμοποιώντας τα οχήματά τους για να μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους που οδηγούν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για να πιέσουν την κυβέρνηση για το μέλλον της βιομηχανίας τους, η οποία έχει κλονιστεί από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Το γεγονός ότι το Παρίσι  – που υποδέχεται τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

σε έξι μήνες – βρίσκεται στο επίκεντρο των  διαμαρτυριών  και κυκλοφοριακό χάος να μεγαλώνει  προμηνύνουν άλλη μια δύσκολη εβδομάδα για τον νέο πρωθυπουργό Γκάμπριελ Ατάλ, 

Η Ατάλ απέτυχε να εκτονώσει το κίνημα των αγροτών την περασμένη εβδομάδα με μέτρα υπέρ της γεωργίας που οι διαδηλωτές είπαν ότι δεν πληρούσαν τα αιτήματά τους ότι η παραγωγή τροφίμων πρέπει να είναι πιο προσοδοφόρα, ευκολότερη και δικαιότερη.

Οι διαδηλωτές απάντησαν με την ανάπτυξη εκατοντάδων τρακτέρ, ρυμουλκούμενων και ακόμη και θεριζοαλωνιστικών μηχανών για να εμποδίσουν και να επιβραδύνουν την κυκλοφορία σε αυτό που περιέγραψαν ως «πολιορκία» για να αποσπάσουν περισσότερες παραχωρήσεις από την κυβέρνηση του Ατάλ. Μερικοί διαδηλωτές ήρθαν με αποθέματα τροφής και νερού και σκηνές για να μείνουν στα οδοφράγματα τους εάν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει.

Το θέαμα από σειρές τρακτέρ που δημιουργούν μεγάλες ουρές οχημάτων ανέδειξε τα χάσμα στις οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες μεταξύ πόλης και επαρχίας στη Γαλλία. Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν ότι τους αγνοούν οι κυβερνητικοί υπουργοί τους οποίους κατηγόρησαν ότι σπάνια επισκέπτονται αγροκτήματα και λερώνουν τα παπούτσια τους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάπτυξη 15.000 αστυνομικών, κυρίως στην περιοχή του Παρισιού, για να αποτρέψει κάθε προσπάθεια των διαδηλωτών να εισέλθουν στην ίδια την πρωτεύουσα. Αξιωματικοί και τεθωρακισμένα οχήματα βρίσκονταν επίσης στο κέντρο του Παρισιού για προμήθειες φρέσκων τροφίμων, την αγορά Rungis.

Στο Jossigny κοντά στο θεματικό πάρκο της Ντίσνεϋλαντ έξω από το Παρίσι, διαδηλωτές απέκλεισαν και τις έξι λωρίδες του αυτοκινητόδρομου, παρκάροντας τα τρακτέρ τους, έτσι ώστε να σχηματίσουν κάτι που έμοιαζε με στάχυ όταν φαινόταν από τον αέρα. Μερικά οχήματα έφεραν πλακάτ που έλεγαν «Δεν υπάρχει φαγητό χωρίς αγρότες» και «Το τέλος μας θα σήμαινε πείνα για εσάς».

In France everything is just super, but there are not enough tires pic.twitter.com/R8UFWi82eJ

— S p r i n t e r (@Sprinter99800) January 29, 2024

Νότια της πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν περονοφόρα ανυψωτικά για να εναποθέσουν δέματα σανού για να αποκλείσουν τον αυτοκινητόδρομο, έδειξαν οι εικόνες του ραδιοτηλεοπτικού φορέα BFM-TV.

«Ο στόχος μας δεν είναι να ενοχλήσουμε ή να καταστρέψουμε τις ζωές των Γάλλων», δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL ο Arnaud Rousseau, πρόεδρος του σημαίνοντος αγροτικού συνδικάτου FNSEA. «Στόχος μας είναι να ασκήσουμε πίεση στην κυβέρνηση για να βρει γρήγορα λύσεις για την έξοδο από την κρίση».

Το κίνημα στη Γαλλία είναι μια άλλη εκδήλωση μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης που επιδεινώθηκε από τον σχεδόν δύο χρόνια πλήρους κλίμακας πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, μια μεγάλη παραγωγό τροφίμων.

Οι Γάλλοι αγρότες ισχυρίζονται ότι οι υψηλότερες τιμές των λιπασμάτων, της ενέργειας και άλλων εισροών για την καλλιέργεια των καλλιεργειών και τη διατροφή των ζώων, που επηρεάστηκαν από τον πόλεμο, έχουν καταναλώσει τα εισοδήματά τους, καθιστώντας ακόμη και τη γεωργία αβάσιμη για ορισμένους.

France is now in full revolt against the globalists. #FrenchFarmers have had enough, they are now blockading Paris and standing up to the net zero tyranny which the Labour Party in Wales used to justify 3000 steelworker job losses in Port Talbot.

pic.twitter.com/hwpYmmv1bu

Rush (@exRAF_Al) January 29, 2024

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν επίσης ότι ο μαζικά επιδοτούμενος γεωργικός τομέας της Γαλλίας είναι υπερβολικά ρυθμισμένος και πλήττεται από τις εισαγωγές τροφίμων από χώρες όπου οι παραγωγοί γεωργικών προϊόντων αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κόστος και λιγότερους περιορισμούς. Ο Rousseau χρησιμοποίησε τους Ουκρανούς παραγωγούς ζάχαρης ως παράδειγμα, λέγοντας ότι οι αυξανόμενες εξαγωγές τους στην Ευρώπη από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022 είναι «αβάσιμες» για τους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Οι οδηγοί ταξί με άλλα παράπονα οργάνωσαν επίσης διαμαρτυρίες τη Δευτέρα. Οι αρχές οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή του Παρισιού ανέφεραν διαμαρτυρίες που προκάλεσαν κραυγές σε πολλούς μεγάλους αυτοκινητόδρομους που κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα. Οι αρχές σε άλλες περιοχές της χώρας ανέφεραν επίσης διακοπές και συνέστησαν στους χρήστες του δρόμου να στραφούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εάν είναι δυνατόν.

Farmers from all over the world are standing with the farmers of Germany, Poland and France and other protesting countries and are supporting them. Governments are increasing farmers' taxes exponentially to fill their government coffers. Whose burden is increasing on the farmers. pic.twitter.com/cDKumVr7w9

— Rakesh Tikait (@RakeshTikaitBKU) January 30, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα